Connect with us

Ελλάδα

Κασσελάκης: Η ανατομία ενός εγκλήματος – Πώς ο ΟΣΕ έγινε πεδίο παράνομων προσλήψεων του Καραμανλή

Published

on

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την αλήθεια σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη στέλνει ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τα όσα κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, για 210 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

«Η ανατομία ενός εγκλήματος. Πώς ο ΟΣΕ έγινε πεδίο παράνομων προσλήψεων του Κώστα Αχ. Καραμανλή», γράφει σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Και σημειώνει πως «αυτά ξεσκεπάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή», τονίζοντας παράλληλα πως «αυτά θα σκεπάσει η ΝΔ κάτω από το τσιμέντο της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας».

«Εμείς δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την αλήθεια. Το χρωστάμε στις οικογένειες των θυμάτων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι κατέθεσε στην εξεταστική ο πρώην προέδρος του ΟΣΕ

Η ανάρτηση Κασσελάκη αφορά στα όσα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη.

Αρχικά, το μέλος της επιτροπής ρώτησε τον Σπύρο Πατέρα από ποιον διορίστηκε στη θέση του προέδρου του ΟΣΕ, με τον κ. Πατέρα να απαντά ότι έγινε «εισήγηση του αρμόδιου υπουργού, του κ. Καραμανλή, και έγκριση της τοποθέτησής μου από την ελληνική Βουλή».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, κληθείς να απαντήσει εάν γίνονταν στον Οργανισμό προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, έκανε λόγο για περίπου 210 άτομα, τα οποία αξιολογήθηκαν με διαδικασίες αντίστοιχες του ΑΣΕΠ.

Σε ερώτηση σχετικά με το από ποιες γεωγραφικές περιοχές είναι οι προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ, ο κ. Πατέρας δήλωσε ότι δεν θυμάται.

Αμέσως μετά, στο σχόλιο του Βασίλη Κόκκαλη ότι πάρα πολλοί από αυτούς τους 210 είναι από τις Σέρρες – την εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή – ο κ. Πατέρας ανέφερε, «δεν το θυμάμαι»…

Ροή ειδήσεων

Advertisement