Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανήλικοι Ρομά κάνουν επιθέσεις σε συνομηλίκους τους στην πλατεία Όλγας

Published

on

Νέα έξαρση σημειώνει η παραβατικότητα ανηλίκων ρομά σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, όχι μόνο σε συνοικίες, αλλά και σε κεντρικά σημεία.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων στη «Γ», οι ανήλικοι ρομά επιτίθενται με διάφορα αντικείμενα και με πέτρες, σε συνομήλικα τους Πατρινόπουλα, που βρίσκονται στην πλατεία και κάθονται σε παγκάκια, προσπαθώντας να τους αποσπάσουν χρήματα και άλλα αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα κ.λ.π.).

Παιδιά από 6 – 7 ετών και πάνω που έχουν βγει από νωρίς στο… κουρμπέτι των κλοπών, των διαρρήξεων και γενικότερα της παραβατικότητας, απασχολούν την τοπική Αστυνομία, που καθημερινά, σύμφωνα με πληροφορίες, παρεμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις.

Οι βασικές περιοχές δράσης παραβατικότητας των ανηλίκων ρομά χωρίζονται από την  ΕΛ.ΑΣ. σε τρεις ζώνες οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τα “ορμητήρια” τους.

-Στην Εγλυκάδα, στην Περιβόλα, στο Γηροκομειό, στην Αρόη και στα Σύνορα, έχοντας ως ορμητήριο τους τον καταυλισμό του Ριγανοκάμπου.

-Στα Ψηλαλώνια, στο Σκαγιοπούλειο και στις περιοχές του κέντρου, έχοντας ως ορμητήριο τους από την μία τα Προσφυγικά και την Αγία Τριάδα και δράση σε πλατείες ( Όλγας, Ομονοίας, Πίνδου, πάρκο Αγίου Ανδρέου κ.ά).

-Κι η τρίτη ζώνη έχει ως ορμητήριο τον καταυλισμό του Χαράδρου προχωρώντας σε συνεχείς παραβάσεις στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης και στις συνοικίες γενικότερα της βόρειας Πάτρας.

Σύμφωνα με κύκλους τηςΕΛ.ΑΣ. τα περισσότερα από τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί δεν έχουν να κάνουν με μεμονωμένα συμβάντα, αλλά έχουν στοιχεία που παραπέμπουν σε οργάνωση συμμοριών και σε οργανωμένη παραβατικότητα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement