Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Μεγάλη η συμμετοχή για το “μπλόκο” της Αθήνας με τρακτέρ

Published

on

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα που προειδοποιούν για ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης.

Το κομβόι με τα τρακτέρ που ξεκίνησε από πόλεις της Θεσσαλίας, εφτασε στο Κάστρο Βοιωτίας.

Διανύοντας μία απόσταση που ξεπερνάει τα 250 χιλιόμετρα, οι αγρότες από πληγείσες περιοχές του κάμπου ενώνονται με εκείνους της Στερεάς Ελλάδας, στην τελική ευθεία πριν τη μεγάλη κάθοδο στο Σύνταγμα.

Με λεωφορεία και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα θα μεταβούν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο αγρότες από τα μπλόκα της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, αγρότες από την Αιγιάλεια, την Δυτική Αχαΐα, την Ωλενία και τον Ερύμανθο, θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί από την Αχαΐα και μετά την στάση στην περιοχή των Μεγάρων θα κατευθύνουν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Επίσης, αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία θα αναχωρήσουν και αυτοί αύριο το πρωί από τις περιοχές τους, με προορισμό την Αθήνα.

Στην περιοχή των Μεγάρων, οι αγρότες από την Δυτική Ελλάδα αναμένεται να συναντηθούν με αγρότες από τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς της Πελοποννήσου, για συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, ενώ η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας.

Η «απόβαση» των τρακτέρ στην Αθήνα

20 τρακτέρ ξεκίνησαν από τα Τρίκαλα, 18 από την Καρδίτσα, 10 από τον Πλατύκαμπο, 3 από το Στεφανοβίκειο, 26 από τον Αλμυρό, 17 από την Ελάτεια Φθιώτιδας.

Το κομβόι των τρακτέρ θα καταλήξει στο Κάστρο Βοιωτίας όπου τους περιμένουν άλλα 35 τρακτέρ.

Με προορισμό την Αθήνα και οι αγρότες της Ημαθίας, φορτώνουν  6 τρακτέρ σε 2 τεράστια φορτηγά, ενώ 51 τρακτέρ θα ενωθούν με το κομβόι από Ανθήλη και Αταλάντη.

Από τα μπλόκα του Έβρου, της Μακεδονίας, αλλά και της Πελοποννήσου, αγρότες θα ξεκινήσουν με πούλμαν με προορισμό το Σύνταγμα ενώ όσοι μένουν πίσω, συνεχίζουν τους αποκλεισμούς.

Στόχος τους είναι να έχουν φτάσουν στην Αθήνα έως τις 4 το μεσημέρι. Μάλιστα, στη συνέχεια θέλουν να αφήσουν παρκαρισμένα τα τρακτέρ στο Σύνταγμα και να διανυκτερεύσουν εκεί.

Οι αγρότες της νότιας Ελλάδας θα φθάσουν με λεωφορεία στην Αθήνα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement