Connect with us

Ελλάδα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης απάντησε στον Τσίπρα: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε για επανεκλογή προέδρου

Published

on

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώνοντας άμεσα το γάντι από τον Αλέξη Τσίπρα και ανοίγοντας το δρόμο για νέα προσφυγή στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώνοντας την ομιλία του με την οποία άνοιξαν οι εργασίες του συνεδρίου του κόμματος, τόνισε ότι δεν γίνεται πρόεδρος υπό προθεσμία και ζήτησε πίστωση χρόνου ώστε να κριθεί σκληρά στις εθνικές εκλογές. Συνέχισε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση, ενότητα και πρόεδρο που δεν θα αμφισβητείται- κάνοντας μάλιστα για προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον του «όπως είχε γίνει και με τον Αλέξη Τσίπρα». Μάλιστα, ο κ.Κασσελάκης έσπευσε να απαντήσει στους επικριτές του, ότι «όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%».

Ειδικότερα, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ.Κασσελάκης είπε:

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη.

Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.

Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα.

Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη.

Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ονομαστική αναφορά στον προκάτοχό του απαντώντας στην κριτική για τη δημοσκοπική συρρίκνωση του κόμματος, λέγοντας ότι «οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους.

Αν ήταν διαφορετικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ακόμα στο 32%, όχι στο 18%. Και θα ήταν τώρα εδώ, στη θέση από την οποία σας μιλώ.

προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους».

Οπως εξελίχθηκε η ομιλία, ήταν φανερό ότι ο κ.Κασσελάκης κράτησε τον βασικό κορμό του κειμένου που είχε προετοιμάσει, κάνοντας εκτενή αναφορά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και ζητώντας ενότητα στο κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών και έθεσε το ερώτημα «ποια Ευρώπη θέλουμε».

Παράλληλα

εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι πολλαπλές διεθνείς κρίσεις μεγεθύνονται και οξύνονται στην περίπτωση της Ελλάδας, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα αποτελέσματα 4,5 χρόνων διακυβέρνησης της ΝΔ είναι η διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, η υπονόμευση του κράτους δικαίου». Αναφερόμενος, μάλιστα, στο ΕΣΥ έκανε ονομαστική αναφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη προκαλώντας το ακροατήριο που αντέδρασε με γιουχαϊσματα.

Ο κ.Κασσελάκης περιέγραψε το «ελληνικό όνειρο» του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει:

-Πατριωτική και υπερήφανη, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική

-Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό

-Ευημερία και πρόοδο για όλους

-Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για να επιτευχθούν όλα αυτά «χρειαζόμαστε κι ένα κόμμα ανοιχτό, δυμοκρατικό, σύγχρονο» για να προσθέσει ότι «κάπου ανάμεσα στο 2019 και στο 2023 άκουσα την διαπίστωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί το 2015 να κέρδισε τις εκλογές και να έγινε κυβέρνηση, αλλά δεν κέρδισε την εξουσία. Οι αρμοί της εξουσίας ήταν στα χέρια άλλων». Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να ξαναδούμε το κόμμα μας ως εργαλείο ουσιαστικής σχέσης με την κοινωνία και τους θεσμούς. Κανένας κομματικός μηχανισμός κλεισμένος στον εαυτό του, δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει».

O κ.Κασσελάκης έκανε θετικές αναφορές στον προκάτοχό του, λέγοντας χαρακρηριστικά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε το άνοιγμα και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη διεύρυνση προς τον σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο και το δημοκρατικό κέντρο, αλλά και με την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων και της ηγεσίας από την βάση. Κι αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό. Δόθηκαν μάχες απέναντι σε αυτούς που δεν τα ήθελαν και κατέληξαν να διασπάσουν το κόμμα. Αυτά τα ψηφίσαμε στο συνέδριο του 2022. Αλλά κάποιοι δεν τα σεβάστηκαν, όπως δεν σεβάστηκαν και τον Ιδρυτή της Κυβερνώσας Αριστεράς, τον Αλέξη Τσίπρα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιφύλαξε δριμεία κριτική και στα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα χαρακτηρίζοντάς τα υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα που «κατέληξαν στα αζήτητα να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα».

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς, είπε και πρόσθεσε: «Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα».

Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην Ελλάδα, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πραγματικός εχθρός των λαών της Ευρώπης είναι η μεθοδευμένη κατεύθυνση της οργής των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που δεν έχουν, προς την ακροδεξιά. Ο στόχος όσων το κάνουν αυτό είναι να μείνει άθιχτος ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού που επιχειρεί να μεταμφιεστεί σε μια κεντρώα δύναμη, σημείωσε επίσης, για να προσθέσει: «Αυτό δηλαδή που κάνει στην Ελλάδα και ο κ. Μητσοτάκης».

«Μπορεί οι ευρωεκλογές να μην βγάζουν εθνική κυβέρνηση. Καθορίζουν όμως την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση για τα επόμενα πέντε χρόνια, με άμεση επίδραση στις ζωές και την καθημερινότητά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα με ολοκληρωμένη, εναλλακτική ευρωπαϊκή στρατηγική. Το απέδειξε με τους αγώνες του στο Ευρωκοινοβούλιο, ως πρωταγωνιστική δύναμη της Αριστεράς και ταυτόχρονα ως γέφυρα με τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους. Θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών, ζητώντας τη θετική ψήφο των συμπολιτών μας στις προτάσεις μας για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε συνθήματα των συνέδρων, ο κ. Κασσελάκης είπε «θα είμαστε ενωμένοι για την Ευρωβουλή» και υπογράμμισε: «Έχουμε καθαρά χέρια, στο χέρι σας είναι να μας κάνετε κυβέρνηση ξανά».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στην ένοπλη σύρραξη στο Ισραήλ, ζητώντας εδώ και τώρα άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρχει μια Ευρώπη με σθεναρή φωνή απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή Αριστερά και να συνεργαστεί τόσο με τις προοδευτικές δυνάμεις όσο και με τους Πράσινους.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε λόγο για υπονόμευση του κράτους δικαίου και χαρακτήρισε εικονική πραγματικότητα το «success story» της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα παραμένει τελευταία στις επενδύσεις ως προς το ΑΕΠ, είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας παραμένει το ίδιο με εκείνο πριν από τη χρεοκοπία. Παράλληλα, μίλησε για τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και των εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε και προσωπικά στον Άδωνι Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ακόμη, χαρακτήρισε «κοροϊδία» τα ιδιωτικά πανεπιστήμια-«franchise», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Θα στηρίξουμε τον αγώνα των φοιτητών για δημόσια Παιδεία, υπογράμμισε, ενώ, απαντώνταε σε συνθήματα, τόνισε: «Όσα food pass και market pass και να δώσουν, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

Παράλληλα, κάλεσε να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών και οι 57 χαμένες ζωές, όπως είπε, καθώς και η προσπάθεια της ΝΔ να κλείσει άρον άρον τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Έχω ξαναπεί» συνέχισε, «ότι, αν είμαστε κυβέρνηση, θα καταργήσουμε τη βουλευτική ασυλία». Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται, λέγοντας: «Πέντε μήνες προσπαθούν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και δεν μπορούν, όπως έκαναν με τον Αλέξη (σ.σ. Τσίπρα».

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, συνέχισε, για να προσθέσει ότι η εικόνα πρέπει να αλλάξει τώρα. Αυτό, όπως είπε, δεν μπορεί να το κάνει το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει σε πολλές περιπτώσεις συμπλήρωμα της Δεξιάς, ούτε η αναιμική, κατακερματισμένη Αριστερά.

Το ελληνικό όνειρο δεν σημαίνει ουτοπία, σημείωσε: «Το δικό μας όνειρο είναι ο δικός τους εφιάλτης. Σημαίνουμε προοδευτική αντεπίθεση». Το ελληνικό όνειρο σημαίνει ένα μεγάλο σχέδιο αποκέντρωσης, είπε, για ν’ αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. «Θα φέρουμε πίσω όσους έφυγαν, επειδή άλλοι χρεοκόπησαν τη χώρα» επισήμανε.

Μίλησε ακόμη για μια κοινωνία που δεν θα επιτρέπει τις ανισότητες, απορρίπτοντας τα πατριαρχικά στερεότυπα. Είπε ακόμη ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναγνωρίσει νομικά την έμφυλη βία και τη γυναικοκτονία. Χωρίς εμάς η ισότητα δεν θα είχε γίνει νόμος, υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ότι χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τη Βουλή η κυβερνητική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό και σύγχρονο, συμπλήρωσε. Είναι ανάγκη να δικτυωθούμε στη νεολαία, είναι ανάγκη να δικτυωθούμε στην Αυτοδιοίκηση, στα Επιμελητήρια, τους εμπορικούς συλλόγους, σημείωσε, γι’ αυτό χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα μέλη.

Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να προσθέσει: «Δεν προσγειώθηκα ξαφνικά στην Ελλάδα, για να κάνω επιθετική εξαγορά του κόμματος κι ούτε αισθάνομαι CEO». «Σας αγαπώ κι εγώ» απάντησε, δε, όταν του απηύθυναν σχετικά συνθήματα από το ακροατήριο.

Κάνοντας αναφορά στον προκάτοχό του, είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε το άνοιγμα και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη διεύρυνση προς τον σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο και το δημοκρατικό κέντρο, αλλά και με την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων και της ηγεσίας από τη βάση. Κι αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό. Δόθηκαν μάχες απέναντι σε αυτούς που δεν τα ήθελαν και κατέληξαν να διασπάσουν το κόμμα. Αυτά τα ψηφίσαμε στο συνέδριο του 2022. Αλλά κάποιοι δεν τα σεβάστηκαν, όπως δεν σεβάστηκαν και τον ιδρυτή της κυβερνώσας Αριστεράς, τον Αλέξη Τσίπρα».

Αν για κάτι μπορώ να κατηγορηθώ, είναι γιατί βιάζομαι, είπε ακόμη, αλλά η ζωή δεν μπορεί να περιμένει. Δεν έχουμε χρόνο για εσωστρέφεια και αναλύσεις, παρατήρησε, για να προσθέσει ότι «η Αριστερά δεν ψάχνει Μεσσίες, άλλα κόμματα το κάνουν. Οι Μεσσίες έχουν τελειώσει».

Μιλώντας για τις εσωκομματικές διεργασίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε το πώς οραματίζεται τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα εξουσίας. Για να πετύχει, ωστόσο, όπως είπε, όλα όσα έχει θέσει ως στόχο, προαπαιτούμενο είναι η ομοψυχία: «Δεν μπορώ μόνος, χρειάζεται διάλογος όλων με όλους». Μίλησε για επανίδρυση του κόμματος εν κινήσει χωρίς να περιορίζεται σε ταμπέλες.

«Θέλετε να συνεχίσουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Δεν υπάρχει ομοψυχία, φίλες και φίλοι» υπογράμμισε. Και συνέχισε: «Απέναντι στη δική σας ανιδιοτέλεια, που αφήνετε τις
δουλειές σας, τα σπίτια σας, τις οικογένειές σας για να είστε από σήμερα ως και την Κυριακή εδώ, υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα τεράστια ΕΓΩ που θέτουν τους εαυτούς τους πάνω
από το ΕΜΕΙΣ. Και βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες. Και περιμένουν την αποτυχία μου ξεχνώντας τα απλά μαθήματα πολιτικής Ιστορίας που παρέδωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες».

«Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τρίπρα; Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα. Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες. Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου
της Αριστεράς» συνέχισε, κατακευραυνώνοντας όσους έφυγαν από το κόμμα και «φωτογραφίζοντας» τη Νέα Αριστερά.

Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα, συνέχισε. Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις
ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες. Καταλάβατε λάθος. Στην Ελλάδα έχουμε προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία
προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους.

«Αν ήταν διαφορετικά» είπε, «ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ακόμα στο 32%, όχι στο 18%. Και θα ήταν τώρα εδώ, στη θέση από την οποία σας μιλώ. Ποιος θα ψηφίσει ηγέτη χωρίς κόμμα; Ποιος θα ψηφίσει έναν χωρίς το όλον; Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι είναι συνεπιβάτες, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι. Σε ποιο πλοίο, φίλες και φίλοι; Σε αυτό που θα έχουν βυθίσει;».

«Τους δικαιολογώ, ως ένα βαθμό. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα έχουν τον «ξένο», τον «μικρό» του χεριού τους. Ότι θα έχουν έναν πρόεδρο αχυράνθρωπο. Ότι θα εξουσιάζουν δι’ αντιπροσώπου. Ότι θα ζητάει ο εκλεγμένος πρόεδρος την άδεια για το πότε θα συνομιλήσει με τα μέλη του κόμματος» συμπλήρωσε. «Ότι ο πρόεδρος που είπε στα μέλη «θα σας δώσω φωνή» και «δε θα σας προδώσω ποτέ» θα αθετήσει τις υποσχέσεις που τους έδωσε. Λάθος πρόσωπο ψάχνατε. Σε μένα δε θα το βρείτε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε καταστατικό συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα σύγχρονο, ψηφιακό, ευρωπαϊκό, με εσωτερική δημοκρατία. Τα όργανα δεν είναι πάνω από τα μέλη. Ο πρόεδρος δεν είναι πάνω από τα μέλη.
Όλοι είμαστε εδώ όσο είμαστε φωνή δική σας. Είμαστε δικά σας ηχεία. Όχι φωνές του ΕΓΩ μας. Καθαρά λοιπόν: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32% στο 18%».

Και κατέληξε: Ντρέτα λοιπόν, όπως πάντα: Χρειάζομαι χρόνο. Χρειαζόμαστε χρόνο. Χρόνο και ΟΜΟΨΥΧΙΑ. Χρόνο να ξεπεράσουμε τη συλλογική θλίψη της συντριβής
του 2023. Χρόνο να αναστήσουμε ένα παρηκμασμένο, δυσλειτουργικό, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό κόμμα. Χρόνο να συνθέσουμε προτάσεις κοστολογημένες -όχι
τσιτάτα στον αέρα- για να πούμε στους πολίτες: Αυτοί
είμαστε, αυτά πιστεύουμε, τόσο κοστίζουν, δώστε μας τη
δύναμη να τα πετύχουμε.

Εγώ Πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι, και το δήλωσα ήδη
από την Τρίτη.
Θα κριθώ – και πολύ σκληρά- στις πρώτες εθνικές εκλογές.

Θα συνεχίσω να βλέπω βιογραφικά, να φέρνω δίπλα μου
τους καλύτερους της κοινωνίας, να βρίσκομαι από τη μία
γωνιά της χώρας στην άλλη.
Θα συνεχίσω να δουλεύω 24 ώρες το 24ωρο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θα συνεχίσω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια έχοντας τη
γλυκιά κούραση ότι και σήμερα υπερέβαλα εαυτόν, ότι μια
μέρα ακόμα βρέθηκα παντού, στην πρώτη γραμμή, ότι και
σήμερα αγωνίστηκα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ΕΝΑΣ ΙΣΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ.
Χρειάζομαι τα ικανά στελέχη, τα φωτεινά μυαλά δίπλα μου.
Και ευτυχώς υπάρχουν πολλά. Και ευτυχώς προχωράμε μαζί.

Απέναντι σε όσους συνεχίζουν και έχουν αυταπάτες, σήμερα
εμείς αντικρίζουμε την πραγματικότητα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ.

Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ
ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ.

Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα
θα δουν τις δικές μου ρίζες.

Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του
ΣΥΡΙΖΑ.

Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και
επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη.

Ως τη μονη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και
διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.

Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος.

Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές.

Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα.

Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος.

Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα
μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη.

Βρείτε μου αντίπαλο.

Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement