Connect with us

Ελλάδα

Όθων Ηλιόπουλός: Ηγετική η κίνηση Τσίπρα – Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σαν οικογένεια σε ψυχολόγο

Published

on

Ηγετική χαρακτήρισε τη χθεσινή κίνηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όθων Ηλιόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κάτι, το οποίο ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ ηγετικό. Ζήτησε η διαδικασία αυτή να επισπευστεί και να καταλήξει σε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έκανε, έστω και αναγκαστικά, αυτό που άλλα κόμματα δεν κάνουν», ανέφερε ο Όθων Ηλιόπουλος.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να επανιδρυθεί και να επανασχηματιστεί. «Ο Κασσελάκης εξελέγη από τη βάση, η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής παρέμεινε στο κόμμα και οι απαντήσεις των συνέδρων έδειξε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον με το νέο τρόπο που θέλει ο πρόεδρος να οδηγήσει το κόμμα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σαν ομάδα και σαν οικογένεια σε ψυχολόγο»

Ακόμη, ο βουλευτής Επικρατείας Όθων Ηλιόπουλος τόνισε πως η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την επανεκκίνηση του κόμματος, κάνοντας λόγο για μία απαραίτητη διαδικασία που θα οδηγήσει στην επανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μία διαδικασία κρίσης και ανασύνταξης, την οποία εγώ προσωπικά και άλλα μέλη του κόμματος τη βρίσκουμε έναν πολύ υγιή τρόπο. Ένας τρόπος για να δούμε τα συμβαίνοντα είναι με αυτή τη διαδικασία των αέναων συγκρούσεων ή αλληλοϋπονομεύσεων», τόνισε ο Όθων Ηλιόπουλος.

Πρόσθεσε ότι «ένα κόμμα που ήταν κυβερνητικό πριν από πέντε χρόνια και υπέστη μία σοβαρή ήττα, το οποίο σε απάντηση αυτής της ήττας άλλαξε δραστικά όχι μόνο επικεφαλής και πρόεδρο, αλλά ο πρόεδρος αυτός είχε μία δραστικά διαφορετική αντίληψη για το πως πρέπει να λειτουργεί ένα κόμμα σύγχρονης Αριστεράς. Δεν είναι δυνατόν παρά μόνο να περάσει μέσα από αυτή τη διαδικασία με κραδασμούς»

Στη συνέχεια είπε για όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι το κομμάτι που έφυγε από το κόμμα δεν μπορούσε αναπόσπαστα να παραμείνει. «Όσοι παραμείναμε στον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα επανασυγκροτηθεί, όχι ποιος θα είναι ο αρχηγός, αλλά πως θα επαναλειτουργήσει το κόμμα», είπε ο βουλευτής Επικρατείας.

«Δεν νομίζω ότι η συζήτηση αφορά εάν είμαι ή δεν είμαι με τον Κασσελάκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σαν ομάδα και σαν οικογένεια σε ψυχολόγο», σχολίασε για τη διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος, ενώ ανέφερε πως αυτή θα διαρκέσει και μετά τις Ευρωεκλογές.

Επιπλέον, ο Όθωνας Ηλιόπουλος ανέφερε πως το κόμμα θα πρέπει να θέσει ως κριτήριο επιτυχίας τις εθνικές εκλογές, αλλά εξίσου σημαντικό είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταφέρει μετά την εσωτερική κρίση που περνάει να πείσει τους πολίτες ότι έχει πρόταση αριστερού κόμματος ή όχι.

«Στηρίζω πολύ τη διαδικασία που έχει ανοίξει το κόμμα. Δεν νομίζω ότι η συζήτηση αφορά εάν «είμαι ή δεν είμαι με τον Κασσελάκη». Είναι αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «προσδιορίστε πως θα λειτουργήσετε και δεύτερον, προσδιορίστε ποια ακριβώς φυσιογνωμία θέλετε». Τα δύο αυτά ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα», κατέληξε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement