Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ράγισαν καρδιές για τα δύο παλικάρια

Με μαρσαρίσματα, χειροκροτήματα, δάκρυα και οδύνη χθες το αντίο στον 20χρονο Γιάννη – Εμμανουήλ Στεργίου στην Παναγία Αλεξιώτισσα και τον 18χρονο Γιώργο Παπαδόπουλο στα Καμίνια

Published

on

 

Με «μαρσαρίσματα» μηχανών, λευκά λουλούδια, δάκρυα και πολλή οδύνη, αποχαιρέτισαν χθες τα δύο παλικάρια που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και «πέταξαν» μαζί για την γειτονιά των αγγέλων.

Δύο φίλοι αδελφικοί, ο 20χρονος Γιάννης – Εμμανουήλ Στεργίου και ο 18χρονος Γιώργος Παπαδόπουλος έμελλε να φύγουν μαζί από την ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους και τους αμέτρητους φίλους που τους συνόδευσαν στο τελευταίο τους ταξίδι με τον ήχο που τόσο αγαπούσαν.

«Είσαι παρών παιδί μου. Είσαι παρών εσύ και ο φίλος σου ο Γιώργος» είπε συντετριμμένος ο καθηγητής του Γιάννη – Εμμανουήλ στο ΕΠΑΛ, αποχαιρετώντας για πάντα τον μαθητή του, ένα παιδί που ξεχώριζε για τον χαρακτήρα του, που είχε όνειρα για τη ζωή του που δυστυχώς κόπηκαν βίαια.

Οι γονείς του, συγγενείς και αμέτρητοι φίλοι του κατέκλυσαν χθες στις 2 το μεσημέρι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών του είπαν το «αντίο» με μαρσαρίσματα από τις μηχανές που τόσο αγαπούσε το 20χρονο παλικάρι, με δάκρυα και με ένα δυνατό χειροκρότημα.  Η μηχανή του ήταν η μεγάλη του αγάπη και με αυτόν τον τρόπο, με τις μηχανές τους, οι φίλοι του τον αποχαιρέτησαν από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας την ώρα που μέσα ακούγονταν οι επικήδειοι.

ΟΔΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ

Λίγη ώρα αργότερα, στις 3:30 το μεσημέρι, γράφτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα πάνω από την Εθνική Πατρών Πύργου στα Καμίνια, όπου επαναλήφθηκαν οι ίδιες σκηνές πόνου.

Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους δεκάδες νεαρά παιδιά, ντυμένα στα λευκά, κρατώντας λουλούδια και με τα γκάζια στο τέρμα, είπαν το «στερνό αντίο» στον 18χρονο Γιώργο Παπαδόπουλο, ένα αξιολάτρευτο παιδί που δεν πρόλαβε να γευτεί τη ζωή. Ανείπωτος ο πόνος για τους γονείς του και τους στενούς συγγενείς που έχασαν το βλαστάρι τους, τόσο τραγικά.

Το βαρύ φορτίο του αποχαιρετισμού ανέλαβε ένας καθηγητής του από το ΕΠΑΛ λέγοντας με συντριβή: «Σου άρεσαν τα ταξίδια. Ήρθες και μας είπες με τόση χαρά πως πέρασες τα σήματα στις εξετάσεις για το δίπλωμα. Που να ξέραμε ότι το ίδιο βράδυ… θα πήγαινες για το τελευταίο σου και πιο μακρύ ταξίδι…»

Τις κηδείες και των δύο παιδιών τέλεσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος με παρηγορητικά λόγια θέλησε να δώσει κουράγιο και δύναμη στους τραγικούς γονείς που πενθούν για την απώλεια των παιδιών τους, όμως, τόνισε πως οι πύλες του παραδείσου άνοιξαν για να υποδεχθούν τον Γιάννη και τον Γιώργο, οι οποίοι κέρδισαν την βασιλεία των ουρανών…

Υπενθυμίζουμε ότι ο Χάρος είχε στήσει καρτέρι στα δύο παιδιά, το βράδυ της Πέμπτης όταν η μηχανή που επέβαιναν συγκρούστηκε με ΙΧ στην ΝΕΑ Πατρών – Αθηνών στο ύψος της Αρέθα κάτω από συνθήκες που διερευνά η Τροχαία Πατρών. Στο σημείο που κόπηκε το νήμα της ζωής των δύο παιδιών, συγγενείς και φίλοι έχουν εναποθέσει λουλούδια, κεράκια, φαναράκια και έχουν αφήσει σημειώματα αγάπης…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement