Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάμε θέατρο…- Όλες οι παραστάσεις που ανεβαίνουν σήμερα στις σκηνές της Πάτρας

Published

on

 

 

Ενδιαφέρουσες παραστάσεις από επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σχήματα για μικρούς και μεγάλους ανεβαίνουν σήμερα στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας.

Συγκεκριμένα:

«ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΗΣ ΧΑΡΛΕΫ»

«Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη με την Μαριάννα Τουμασάτου ανεβαίνει και σήμερα στο θέατρο «Πάνθεον», στις 19.00.

Το αριστουργηματικό κείμενο του Βασίλη Κατσικονούρη ζωντανεύει και πάλι στην σκηνή, με την Μαριάννα Τουμασάτου και την σκηνοθετική καθοδήγηση του Αλέξανδρου Σταύρου. Μια ιδιαίτερα συγκινητικά αφήγηση, μια μοναδική θεατρική εμπειρία που μας θυμίζει ότι κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες και οι νέοι θα χρειάζονται πάντα κάποιον να τους στηρίξει για να πετάνε ελεύθεροι προς το μέλλον τους, χωρίς να κινδυνέψουν και να χαθούν.

Εισιτήρια: Α’ Ζώνη 15€, Β’ Ζώνη 12€

Τηλέφωνο επικοινωνίας/κρατήσεων: 2107012123

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

«Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ»

Τελευταία παράσταση σήμερα στις 20.30 στο θέατρο «Αγορά» για την «Όπερα της

Πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσάκωνα.

Στην παράσταση ζωντανεύει ο βασικός άξονας της ιστορίας επηρεασμένος από στοιχεία κοινωνικής κριτικής και σάτιρας, όπως άλλωστε είναι και η φύση αυτού του έργου. Μια παράσταση που σατιρίζει & προβληματίζει μα πάνω από όλα ψυχαγωγεί με πρόζα, μουσική, χορό και τραγούδι.

Παίζουν κατά αλφαβητική σειρά: Αβραντινής Χρήστος, Βασιλείου Μαρία, Βαρβαρήγου Μαριετίνα, Θεοτοκάτου Σπυριδούλα, Κολυπέρα Αγγελική, Κουτσολιάκου Αρχοντούλα, Παπαδοπούλου Σοφία, Παπαϊωάννου Μάσιγκα, Τζιώρα Γωγώ, Τσάλεζα Τατιάνα.

Τηλ. Κρατήσεων: 6989460598.

«ΧΑΜΕΝΗ ΜΕΛΩΔΙΑ»

Ανεβαίνει σήμερα (20.30) στο θέατρο ΑCT η «Χαμένη Μελωδία». Η απώλεια φέρνει κοντά δύο ανθρώπους, τους οδηγεί στη σύγκρουση και εν τέλη στο συμβιβασμό. Αναγκασμένοι από τη φύση τους να αντέχουν τα πάντα, με τεράστιο ψυχικό κόστος, ενώνονται στο βωμό της αυτοσυντήρησης, αρχίζοντας να κρυφοκοιτάνε μέσα από τις κοινωνικές χαραμάδες, στα σκοτεινά δωμάτια των κύκλων τους, που βρίθουν από προκαταλήψεις… Η απώλεια σε διαμορφώνει ανεπιστρεπτί. Σύνθεση – Σκηνοθεσία: Ιωάννης Αναστασόπουλος. Παίζουν: Σάκης Κλήρης, Έλενα Παλούμπη. Σύνθεση Μουσικής: Μυρσίνη Συριοπούλου.

Τιμή εισιτηρίου 12€ / 10€.

«LIMULUS: A SPRING IN THE UNIVERSE»

Το θέατρο Λιθογραφείο και η ομάδα EQUUS παρουσιάζουν και σήμερα την παράσταση «Limulus: A spring in the universe». Πρόκειται για μία σκηνική σύνθεση με άξονα το ανθρώπινο σώμα και αφορμή την επιστημονική φαντασία. Μια ερευνήτρια έρχεται σε επαφή με μία άγνωστη μορφή ζωής σε έναν κόσμο όπου το να ταξιδεύεις στο διάστημα είναι ευκολότερο απο το να επιβιώνεις στη γή. Το ερώτημα παραμένει πάντα το ίδιο: Μπορεί να υπάρξει κάποιος μόνος του;

Σκηνική σύνθεση / Ερμηνεία: Φιορέλα Μαστρόκαλου, Ιωάννα Γεωργοπούλου

Σύλληψη / Δραματουργία / Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαστεφάνου

Εισιτήρια: γενικό 10, μειωμένο 8, ανέργων 5 ευρώ.

«Η ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ»

Ανεβαίνει σήμερα στις 11.30 το πρωί και στις 5 το απόγευμα στο θέατρο «Πάνθεον» το ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι «Η Πούλια και ο Αυγερινός».

Μία παράσταση που θα λάμψει στον ουρανό της καρδιάς όλων.

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Δάφνη Δουβίκα, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Πασχάλης Μερμιγκάκης, Κωνσταντίνος Μητράκας, Έλενα Πελαγία.

«ΠΕΦΤΕΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΣΑΜΟΝΙ»

Η θεατρική Εταιρεία «Επίλογος» σε συνεργασία με τους Hypocrites & ΜέθιΑν

παρουσιάζουν την αστυνομική κωμωδία «Πέφτει η νύχτα στο Σαμονί» των Ρέππα-Παπαθανασίου σε διασκευή του θεατρικού έργου «Η Παγίδα» του Ρόμπερτ Τομά,

σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπλά, στο θέατρο «όροφως» (Λεωφ. Όθωνος Αμαλίας 112 Πάτρα) και σήμερα στις 20.00.

Μια αστυνομική κωμωδία, μ’ ένα αναπάντεχο τέλος που πρέπει να μείνει μυστικό!

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Θέμιδα Ιωάννου, Βαγγέλης Μιχάλης, Δημήτρης Γεωργόπουλος, Χριστίνα Παπανικόλα, Αλέξανδρος Μπίστας, Όλγα Γιακουμάκη.

Τιμή εισιτηρίου: 12€ (Κανονικό), 8€ (Μειωμένο, Άνεργοι – Φοιτητές- Ομαδικά).

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6906-558899, 2611-810983.

«IN UTERO»

Στο Θέατρο Μηχανουργείο, στην οδό Ευμήλου 2, στην Πάτρα ανεβαίνει και σήμερα στις 20:00 το «In utero [ή] τι βρίσκεις δικό σου, μέσα στην μοναξιά της κάμαρης που θυμίζει τάφο;», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Παπασωτηρόπουλου.

Μια παράσταση – εγκατάσταση, βασισμένη στο «Μυθιστόρημα της κυρίας Έρσης» του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη (1908-1993), που εξερευνά αφηγηματικά το τοπίο της κοινής ζωής της Έρσης και του Παύλου.

Μια αφήγηση — εγκατάσταση: για τον γάμο. Ο περίπατος ως μονάδα μέτρησης της ανάμνησης. Ο σκηνικός λόγος ως ξενάγηση – σαν να λέμε: απόπειρα της εν χώρω ανάπτυξης της μνήμης. Ο σκηνικός χώρος ως απόπειρα εμπράγματης εγκατάστασης της αναμονής.

Παίζουν: Στέφανος Βλάχος, Σίλια Μπισιώτη.

Μια ανεξάρτητη παραγωγή του HËW Εταιρεία Παραστατικών Τεχνών

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/in-utero/

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement