Connect with us

Εκκλησιαστικά

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα ονομαστήρια του Ηγούμενου Εφραίμ

Published

on

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορταστηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου η μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός Εφραίμ του Κατουνακιώτου.

Να αναφερθεί ότι ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ, την ημέρα αυτή άγη τα σεπτά του ονομαστήρια.

Επίσης, να σημειωθεί ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης υπήρξε πνευματικός αδερφός του γεννήτορα της Βατοπαιδινής Αδερφότητος, μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, καθώς και πνευματικό ανάστημα του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, πλαισιούμενος από πλειάδα αγιορειτών πατέρων.

Με το Βυζαντινό τυπικό τελέστηκε η πανηγυρική αγρυπνία παρουσία πλήθους προσκυνητών, ενώ το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κομματος Ελλαδος πρ. Υπουργος και Βουλευτης Νίκος Νικολόπουλος και ο επίτιμος Αρχηγός της ΕΛΑΣ και πρωην Υπουργος Λευτέρης Οικονόμου καθως και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας ακολούθησε αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της μονής, όπου εκεί ο γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην σχέση που είχε με τον Όσιο Εφραίμ από το 1975.

Ροή ειδήσεων

Advertisement