Connect with us

Ελλάδα

Τέμπη: Οκτώ συλλήψεις και 15 προσαγωγές μετά τα επεισόδια στην Αθήνα

Published

on

Τουλάχιστον 20.000 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στις σημερινές (28/2) μαζικές συγκεντρώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Προπύλαια, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Χαυτεία.

Στις μεγάλες συγκεντρώσεις των πολιτών, που εξέφρασαν τη λαϊκή απαίτηση να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια από ομάδα ατόμων που βγήκε από την πορεία και έριξε μολότοφ μπροστά από τη Βουλή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 2.000 συγκεντρωμένοι πολίτες ξεκίνησαν από την οδό Σταδίου και διερχόμενοι από τη συμβολή της οδού Όθωνος με τη Λεωφόρο Αμαλίας, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους αποσπάστηκε και ενσωματώθηκε στον κύριο όγκο εκείνων που είχαν παραμείνει από την πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Από τα γεγονότα τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Στη συνέχεια, φέροντας μολότοφ και άλλα αντικείμενα, συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οκτώ συλλήψεις και 15 προσαγωγές

Οι αστυνομικές δυνάμεις τούς απώθησαν και τα εν λόγω άτομα διασκορπίστηκαν προς την Ομόνοια, ενώ σημειώθηκαν νέα επεισόδια με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων στα γύρω στενά.

Μέχρι στιγμής, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση, συνελήφθησαν 8 άτομα και προσήχθησαν ακόμα 15.

Τέσσερις εκ των συλληφθέντων, συνελήφθησαν στην οδό Σίνα καθώς, όταν κλήθηκαν για έλεγχο από την Ομάδα «Δράση», πριν από την έναρξη της πορείας, προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά ακινητοποιήθηκαν και, μετά από έρευνα στα σακίδιά τους, εντοπίστηκαν 7 βόμβες μολότοφ, μεταξύ των οποίων και εκρηκτικές, καθώς και κουκούλες full face και γάντια.

Επιπλέον, 2 εκ των συλληφθέντων ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς κοντά στην Πλατείας Κάνιγγος, κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Από τα γεγονότα τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί και σημειώθηκαν φθορές σε δημόσιο εξοπλισμό των δυνάμεων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement