Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επιθέσεις από φανατικούς ρασοφόρους στον Μητροπολίτη

Published

on

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην «άμυνα» της Εκκλησίας απέναντι στον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, κι όμως φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό για τους φανατικούς εχθρούς του στην Πάτρα.

Γνωστοί (αν και μετρημένοι στα δάχτυλα) οι εχθροί του, φαίνεται πως δεν ικανοποιήθηκαν από τις συνεχείς από άμβωνος παρεμβάσεις του κ. Χρυσοστόμου. Μεταξύ των «εχθρών» και κάποιοι γνωστοί φανατικοί ρασοφόροι! Έφθασαν σε σημείο να γράψουν σε γνωστά εκκλησιαστικά sites που διαβάζουν πιστοί από όλη τη χώρα πως «ο Πατρών Χρυσόστομος έχοντας απωλέσει το «στάθμιον [το] αληθινὸν και δίκαιον», έχει «εν τω μαρσίππω του στάθμιον καὶ στάθμιον» και, εν τη επισκοπή του μέτρον και μέτρον. Σαν το εκκρεμές του Φουκώ που αποδεικνύει ότι η γη γυρίζει, έτσι και ο επίσκοπος Πατρών Χρυσόστομος ταλαντώνεται ανάμεσα στο διωγμό ορθοδόξων κληρικών και στην ανέξοδη υπεράσπιση των πατρώων δογμάτων, καταδεικνύοντας ότι η «ορθοδοξία του» υπάρχει ανάμεσα στο κανάκεμα των ισχυρών και σε ισορροπίες».
Προφανώς οι συντάκτες των εμετικών αυτών κειμένων αναφέρονται στην απειλή για τιμωρία από τον Μητροπολίτη, σε ιερέα της Πάτρας, ο οποίος όχι μόνο παραβίασε τις αποφάσεις του Επισκόπου του, αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ καταφέρθηκε εναντίον του Πατριάρχη με άσχημους χαρακτηρισμούς. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά τον κατηγορούν πως θα έπρεπε να είναι σκληρός με την στάση της προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού κ.λπ.
Και γράφουν: «Βολεύει η εκ του ασφαλούς επίδειξη αντιστασιακού πνεύματος εναντίον όσων για ψηφοθηρικούς και αντιχριστιανικούς λόγους νομοθέτησαν τον άθεσμο γάμο των ομοφυλόφιλων; Γιατί σιωπά ο επίσκοπος Πατρών Χρυσόστομος σε όσα βλάσφημα, εξόχως αντιορθόδοξα και αντιχριστιανικά είπε ο συνεπίσκοπός του πάπας Αλεξανδρείας; Συμφωνεί μαζί του ή, κάνει πως δεν άκουσε τη βλασφημία του παπα- Θεοδώρου; Ο φόβος γεννά τη σιωπή του επισκόπου Πατρών Χρυσόστομου σε τέτοιες βλασφημίες ή, πράγματι, «κόρακας κοράκου μάτια δεν βγάζει»;
Από την πλευρά του ο Πατρών Χρυσόστομος είναι βέβαιο πως περίμενε τέτοιες επιθέσεις. Αλλά προτιμά να τις αντιμετωπίζει με αδιαφορία, έστω και αν προέρχονται και από ιερείς που κατά τα άλλα… μπαίνουν στις εκκλησίες και διδάσκουν την Αγάπη του Κυρίου. Όμως την ίδια ώρα, ρασοφόροι των Πατρών με την βοήθεια λαϊκών φανατικών, των λεγόμενων ταλιμπάν της Ορθοδοξίας προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς ο Πατρών Χρυσόστομος χαίρει της αγάπης και του σεβασμού των εκατοντάδων χιλιάδων πιστών της επαρχίας Πατρών, άρα οι όποιες επιθέσεις τους μάλλον πέφτουν στο κενό.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ “ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΛΑΜΗΣ” ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement