Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγαπάμε τη «Φλόγα»-Ηχηρές πράξεις από εκπαιδευτικές κοινότητες της Αχαΐας

Published

on

Δύο ηχηρές πράξεις αγάπης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου στα Παιδιά και τους Εφήβους διοργάνωσαν εκπαιδευτικές κοινότητες της Αχαΐας με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια της αλληλεγγύης στους μικρούς μαθητές.

«Απλώνω Ευτυχία» ήταν το σύνθημα της δράσης που διοργάνωσαν το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας της Κάτω Αχαΐας οι σχολικές κοινότητες των Δημοτικών Σχολείων Λακκόπετρας και του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ζωγράφισαν τα λευκά μπλουζάκια τους και άπλωσαν παντού ευτυχία. Παράλληλα λειτούργησε και το παζάρι που στήθηκε στην πλατεία τα έσοδα του οποίου δόθηκαν στη «Φλόγα».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λακκόπετρας Αικατερίνη Σγούρου, την πρόεδρο Κατερίνα Κανελλοπούλου και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πάλεια» και την Πρόεδρό του Παναγιώτα Φωτοπούλου καθώς και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σαγεΐκων, Καρυάς, Λακκόπετρας, Βραχνεΐκων. και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας. Εκ μέρους της «Φλόγας» στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Κική Ζαφείρη, Χρυσάνθη Γιαννοπούλου και Τάκης Χρονάς.

Επίσης, τα παιδιά που φοιτούν στο 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών προχώρησαν σε μία πράξη αγάπης. Έφτιαξαν ημερολόγια για να ενισχύσουν το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» στέλνοντας το μήνυμα «Κρατάμε την -Φλόγα- αναμμένη».

Η παράδοση του χρηματικού ποσού έγινε στις 16 Φεβρουάριου, μια ημέρα μετά την Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου στα παιδιά από τα νήπια και των δυο πρωινών τμημάτων με υπεύθυνες Νηπιαγωγούς Δήμητρα Αγγελογιαννοπούλου, Ελένη Τσίμα, τη σχολική νοσηλεύτρια Αρετή Σταυροπούλου και τη Γεωργία Παγανιά – προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, στους εκπροσώπους του Συλλόγου Ράνια Σπυροπούλου και Μαρίτσα Λιότου.

Τα παιδιά παραδίδοντας το Φάκελο είπαν τα λόγια του Ρίτσου: «Ευχόμαστε όλα τα παιδιά να είναι καλά έτσι που και μεις να μην ντρεπόμαστε για την χαρά μας…».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι γονείς του Νηπιαγωγείου καθώς και οι μαθητές των τμημάτων Δ2 και Ε1 τάξεων του 2ου συστεγαζόμενου Δημοτικού σχολείου Πατρών (Στρούμπειο) με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τους Κατερίνα Συλλαϊδή και Ζωή Χατζηστράτη στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχεδίου Μετάβασης μαζί με την διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Πατρών Πηνελόπη Φραντζή.

Στο τέλος όλοι οι μαθητές μαζί τραγούδησαν το «Να αγαπάς» του Παντελή Θαλασσινού στην νοηματική και κράτησαν καρτέλες έχοντας γράψει «Αγάπη δίχως όρους —Αγαπάμε την «Φλόγα».

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement