Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συγκλόνισε η 17χρονη Χριστίνα περιγράφοντας την δική της αναμέτρηση με τον καρκίνο

Published

on

«Αν και έζησα τον καρκίνο σε πολύ μικρή ηλικία μπορώ να πω ότι με όπλισε με πολλή δύναμη και αγάπη για τη ζωή. Αγάπησα το φαλακρό κεφαλάκι μου και δεν ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω. Ζω την κάθε μέρα μου και κάνω όνειρα για το μέλλον. Αγαπώ τη ζωή και θέλω να την απολαμβάνω. Και σας προτρέπω να το κάνετε κι εσείς..»

Το ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα έστειλε η Χριστίνα Τρίχα, μαθήτρια της τρίτης Λυκείου, η οποία κατόρθωσε να βγει νικήτρια στη μάχη απέναντι στον καρκίνο από τον οποίο νόσησε πριν από 4,5 χρόνια και για την ίδια η 15η Φεβρουαρίου αποτελεί σημαντική μέρα.

Περιγράφοντας τις στιγμές από την αναμέτρηση που είχε τον καρκίνο, συγκλόνισε το κατάμεστο ακροατήριο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του παραρτήματος Πατρών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», για να τιμήσουν την προχθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου και να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά στο πλαίσιο κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΟΒΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

«Ο καρκίνος είναι μία δύσκολη και θανατηφόρος νόσος παρ’ όλα αυτά με το να φοβόμαστε μέχρι και να μην προφέρουμε τη λέξη δεν προχωράμε μπροστά. Χρειάζεται ενημέρωση και βοήθεια απ’ όλους. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης για πάρα πολλές μορφές καρκίνου. Επομένως δεν πρέπει να φοβόμαστε και να χρησιμοποιούμε τα μέσα για προληπτικό έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση», συνέχισε η 17χρονη μαθήτρια, τονίζοντας πως όταν άκουσε τη λέξη καρκίνος, «αντέδρασα με γέλιο, αντίθετα με την οικογένειά μου που είχε παγώσει. Και ειδικά ο φύλακας άγγελός μου, η μητέρα μου που ποτέ δεν θα ξεχάσω τη θλίψη της στα μάτια σας όσο έδινα αυτή τη σκληρή μάχη για τη ζωή αλλά και το λαμπερό και θαρραλέο βλέμμα της όταν οι γιατροί μας ανακοίνωναν τα καλά για την πορεία της υγείας μου».
Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που βίωσε, λέγοντας «δεν θα σας κρύψω ότι πέρασα πολύ δύσκολα και πράγματα τα οποία ίσως δεν θέλω να θυμάμαι. Πολλαπλές και συνεχείς εξετάσεις, τρυπήματα, χημειοθεραπείες με σοβαρές παρενέργειες. Πλέον όμως είναι μια ημέρα η οποία με κάνει να νιώθω περιφανή και δυνατή για τη νίκη μου ενάντια στον καρκίνο και περήφανη για όλα αυτά τα παιδιά έχουν νοσήσει στο παρελθόν και έχουν βγει νικητές αλλά και για τα παιδιά που δίνουν αυτή τη στιγμή τη μάχη ενάντια στο θηρίο του καρκίνου», τόνισε.
«ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»
Ευχαρίστησε την «Φλόγα», που άνοιξε την μεγάλη αγκαλιά της και τη φιλοξένησε μαζί με τη μητέρα της γιατί χρειάστηκε να μείνει μεγάλο διάστημα στην Αθήνα, τονίζοντας πως «γίναμε μια μεγάλη οικογένεια, μοιραστήκαμε αγάπη και δύναμη γι’ αυτή τη μάχη. Η “Φλόγα” είναι για εμάς οικογένεια».
Επίσης, ευχαρίστησε την μητέρα της που ξενύχτησε πάνω από το προσκεφάλι της όλο το διάστημα που έδινε τη μάχη για τη ζωή, τον πατέρα, τις αδελφές της και όλους όσοι στηρίζουν το έργο της Φλόγας. Κλείνοντας ανέφερε πως όνειρό της είναι να περάσει στο πανεπιστήμιο, να σπουδάσει και να γίνει χρήσιμος άνθρωπος, για τον άνθρωπο και την κοινωνία, γιατί έτσι έχει αξία η ζωή.
ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ
«Το τέρας σύντομα θέλησε να της δείξει την δύναμή του… να την πληγώσει ακόμα ποιο πολύ, και έτσι αποφάσισε να της πάρει τα όμορφα κοτσίδια της. Η μικρή πεντάμορφη στεναχωρήθηκε πολύ και έκλαψε τόσο, μέχρι που αποκοιμήθηκε. Όταν ξύπνησε συνέχισε να κλαίει και όσο να προσπαθούσαν ο μπαμπάς και η μαμά να την ηρεμήσουν αυτή ήθελε πίσω τις κοτσίδες της. Και τότε,… έτσι μαγικά και ξαφνικά εμφανίστηκαν δυο νεράιδες… από τη νεραϊδοχωρα της «Φλόγας»…» ήταν ένα απόσπασμα από το παραμύθι που θέλησε να πει η Αθηνά Ζαφειροπούλου, νομικός και μητέρα της «Φλόγας», μιλώντας μέσα από αυτό για την περιπέτεια που είχε η κόρη της που πολύ μικρή νίκησε έδωσε τη δική της μάχη με το τέρας, μέχρι που αυτό κουράστηκε, ηρέμησε και εγκατέλειψε…… «Το τέρας κατάλαβε ότι η μικρή Μέλινα και η οικογένεια της δεν του Κρατάνε κακιά, δεν του Θυμώνουν, και δεν το κατηγορούν», κατέληξε προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση σε όλους.
Για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της ίασης του παιδικού καρκίνου μίλησε η γιατρός της «Φλόγας» Αφροδίτη Γκινοπούλου, στην εκδήλωση που συντόνιζε το μέλος του Δ.Σ.της Φλόγας, δημοσιογράφος Μαρίνα Ριζογιάννη.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, ενώ ήταν υπό την αιγίδας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΔΣΠ Θάνος Ζούπας, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στο παράρτημα Πάτρας της Φλόγας για τον διαρκή αγώνα που κάνουν για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον παιδικό καρκίνο. Στο πλευρό της Φλόγας δήλωσε πως βρίσκεται ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και πρόεδρος του ΙΣΠ Άννα Μαστοράκου, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι Γιώργος Μαντζουράνης και Μάχη Σιώρου της παράταξης του Κ. Σβόλη και άλλοι εκπρόσωποι φορέων που χαιρέτισαν την εκδήλωση, ενώ εκ μέρους του Δ.Σ. του παραρτήματος η κα Κική Ζαφείρη δήλωσε πως θα συνεχίσουν τις άοκνες προσπάθειες για να στηρίξουν τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

 

Β. Σαμούρη: «Μεγάλη η προσφορά

της Φλόγας στην κοινωνία μας»

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη παραβρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση μεταφέροντας τις ευχές του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για υγεία και δύναμη στο Δ.Σ. και στα μέλη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα” Πάτρας. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο είχα την τιμή να προσκληθώ από το Δ.Σ. του Συλλόγου “Φλόγα” Πάτρας και να επισκεφτώ μαζί με μέλη του, τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην Αθήνα, όπου είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την μεγάλη προσφορά της “Φλόγας” στην κοινωνία μας. Την μεγάλη προσπάθειά που καταβάλουν όλοι, διαρκώς, με μεγάλη αγάπη, υπομονή, επιμονή και θέληση για να κατορθώσουν να υλοποιήσουν ένα έργο τόσο καθοριστικό για την υγεία και την ζωή των παιδιών μας. Βλέπετε, στους σκοπούς της θεραπείας του παιδικού καρκίνου εκτός από την ίαση είναι και η διατήρηση της ποιότητας ζωής και της ψυχολογικής και κοινωνικής ευεξίας των νεαρών ασθενών που διαταράσσεται από την ίδια την νόσο, από την απώλεια του φυσιολογικού ρυθμού ζωής εξ αιτίας της, ή εξαιτίας των παρενεργειών της μακρόχρονης θεραπείας. Αν, δε, στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε χώρες υψηλού εισοδήματος, όπου ολοκληρωμένες υπηρεσίες Φροντίδας Υγείας είναι γενικά προσβάσιμες, πάνω από το 80% των παιδιών θεραπεύονται σε αντίθεση με χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, όπου θεραπεύονται λιγότερο από το 30%, αντιλαμβανόμεθα ευθέως την τεράστια συμβολή της «Φλόγας» στην υγεία, στη ζωή των παιδιών μας». Τέλος, έκοψε ένα κομμάτι από την πίτα ευχόμενη ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας όλων των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και δύναμη στις οικογένειες τους.

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement