Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αποκαθίσταται το πρόβλημα με το «καφέ» νερό στην Οβρυά

Αιτία ήταν η αυτόματη λειτουργία δεξαμενής σε αδράνεια – Άμεση η επέμβαση από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ

Published

on

Μια… δεξαμενή που ήταν σε αδράνεια αποδείχθηκε πως ήταν η πηγή για το νερό με το χώμα που έτρεχε από τις βρύσες των κατοίκων της Οβρυάς από την Δευτέρα.

Όπως έγραψε χθες η «Γ», το πρόβλημα ήταν έντονο και οι κάτοικοι ήταν ανάστατοι καθώς αφενός μεν ανησύχησαν για την καταλληλότητα του νερού που έπιναν τόσο καιρό αφετέρου δε δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους και όσοι δεν είχαν φίλτρο έτρεχαν να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό.

Η «Γ» επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Διονύσιο Κλάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην περιοχή της Οβρυάς και τόνισε πως από προχθές το βράδυ τα συνεργεία προσπάθησαν να το εντοπίσουν.

«Τα συνεργεία έσπευσαν μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα στην περιοχή και προσπάθησαν να εντοπίσουν την εστία που το προκάλεσε. Το πρόβλημα προκλήθηκε από γεώτρηση και άμεσα προβήκαμε στις απαιτούμενες ενέργειες για να βελτιωθεί η κατάσταση. Το δίκτυο καθαρίστηκε και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουν οι κάτοικοι καθαρό νερό», δήλωσε στην «Γ» ο κ. Κλάδης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

Αργά χθες βράδυ εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΔΕΥΑΠ, η οποία ανέφερε τα εξής: «Σχετικά με το πρόβλημα θολότητας του νερού που προέκυψε στην Οβρυά και αναφέρθηκε και από κατοίκους της περιοχής, η ΔΕΥΑΠ εντόπισε και απομόνωσε την γεώτρηση από την οποία προκλήθηκε το συγκεκριμένο θέμα. Από την Υπηρεσία, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον καθαρισμό του δικτύου και σταδιακά αποκαθίσταται η υδροδότηση με καθαρό νερό στην περιοχή. Η ΔΕΥΑΠ θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της αποκατάστασης του προβλήματος και θα ενημερώσει εκ νέου για οτιδήποτε νεότερο χρειαστεί.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η αντιδήμαρχος της περιοχής, Αναστασία Τογιοπούλου, η οποία από την πλευρά της διαβεβαιώνει τους κατοίκους ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία». Τονίζει, πως το γεγονός που παρατηρήθηκε με το νερό με άμμο να φθάνει στις βρύσες των σπιτιών σε ορισμένες περιοχές της Οβρυάς παρατηρήθηκε εξαιτίας της αυτόματης ενεργοποίησης γεώτρησης που ήταν σε αδράνεια λόγω της αυξημένης κατανάλωσης νερού.

Πάντως, ο προβληματισμός των κατοίκων της Οβρυάς είναι έντονος όχι μόνον διότι ανοίγοντας τις βρύσες έτρεχε λάσπη αλλά και γιατί τα αποθέματα του υδροφόρου ορίζοντα έχουν περιοριστεί δραματικά λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement