Connect with us

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Την απειλούσαν ότι θα την βιάσουν» – Καταδίκη για 26χρονο που εκβίαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες

Published

on

Μια ανατριχιαστική υπόθεση που θα μπορούσε να ήταν βγαλμένη από ταινία τρόμου, με θύμα μια 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου και δράστη έναν 26χρονο (σήμερα) που την ανάγκαζε να του στέλνει γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο για να μην την διασύρει στο σχολικό της περιβάλλον, εκδικάστηκε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος, που είχε μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή του ανηλίκου θύματος, και όχι μόνο, αφού κατηγορείται για τουλάχιστον οκτώ παρόμοιες υποθέσεις, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε με ποινή κάθειρξης δέκα ετών, για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της, κατ’ εξακολούθηση και για εξώθηση ανήλικης να συμμετάσχει σε πορνογραφική παράστασης που τελέστηκε με χρήση απειλής, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να έχει με την έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2019 όταν το 13χρονο κορίτσι, σε κατάσταση σοκ και με φωνή που έτρεμε, μίλησε στη μητέρα της για τον εφιάλτη που ζούσε εκείνες τις ημέρες.

Ένας άγνωστος προς εκείνη άντρας, ο οποίος τότε ήταν 21 ετών, την είχε προσεγγίσει με ψεύτικο προφίλ μέσω του Instagram και της έστειλε σε προσωπικό μήνυμα μια γυμνή της φωτογραφία, στην οποία δε φαινόταν το πρόσωπό της, όμως υπήρχε το όνομά της. Την συγκεκριμένη εικόνα την είχε στείλει η ανήλικη λίγες ημέρες νωρίτερα σε μια ομαδική συνομιλία με συμμαθητές της και κάποιος από τους ανήλικους την είχε αποθηκεύσει παράνομα στο κινητό του τηλέφωνο.

Χωρίς να είναι ξεκάθαρος μέχρι σήμερα ο τρόπος, ο κατηγορούμενος κατάφερε να έχει στην κατοχή του αυτή την φωτογραφία και χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε μέσω μηνυμάτων να εκβιάζει την ανήλικη για να την αναγκάσει να του στείλει και άλλες εικόνες με το γυμνό κορμί της και το πρόσωπό της, αλλά και βίντεο στα οποία της έλεγε ακριβώς τι να κάνει και πώς να φαίνεται στην κάμερα. Η ανήλικη, πιστεύοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή, αφού ο κατηγορούμενος την απειλούσε πως θα την δημοσιεύσει παντού και θα την διασύρει στο σχολείο της, αναγκάστηκε να του στείλει δέκα φωτογραφίες της και ένα βίντεο που της ζήτησε, νομίζοντας μάταια ότι θα την αφήσει ήσυχη και δε θα κάνει πράξη τις απειλές του.

Το κορίτσι ζήτησε τη βοήθεια ενός συμμαθητή της τον οποίο θεωρούσε φίλο της, όμως ξεκίνησε να την εκβιάζει κι αυτός για να του στείλει γυμνές της φωτογραφίες, καθώς ο άγνωστος άνδρας του είχε στείλει ήδη το πορνογραφικό υλικό. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μάλιστα, είναι κατηγορούμενος και ο συμμαθητής της κοπέλας που θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων το επόμενο διάστημα.

«Με ρωτούσε “μαμά τι θα μου κάνει”»

Μιλώντας για τον εφιάλτη που έζησε η 13χρονη, η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο δράστης, για να την αναγκάσει να του στείλει και άλλες γυμνές της εικόνες, της έγραφε, μεταξύ άλλων: «θέλεις να έχει όλο το γυμνάσιο τις φωτογραφίες σου, να γίνεις ρόμπα σε όλο το σχολείο; Φοβάσαι;».

«Ήξερε το σχολείο της, έλεγε ότι εκείνος πηγαίνει στο λύκειο και την γνωρίζει πολύ καλά. Την απειλούσε, ήθελε να πάρει κι άλλες φωτογραφίες και βίντεο.”Στείλε μου κι άλλες μέχρι να τελειώσω” έγραφε. Της υποδείκνυε τι να κάνει. Η κόρη μου τον παρακαλούσε να σταματήσει» είπε η μητέρα του κοριτσιού που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα της.

«Του έστειλε πάνω από δέκα φωτογραφίες με το πρόσωπό της και τον παρακαλούσε να μη φαίνεται το πρόσωπο. Σε όλες ήταν γυμνές. Στο βίντεο της έλεγε ακριβώς τι να κάνει» είπε.

«Η κόρη μου του έλεγε “σε παρακαλώ, γιατί μου το κάνεις αυτό; Δε ξέρεις πόσο άσχημο είναι”, όμως εκείνος δε σταματούσε και συγχρόνως υπήρχαν κι άλλα προφίλ που την εκβίαζαν. Όταν τον μπλόκαρε αυτός έφταιξε και της έστελνε τις φωτογραφίες της. Το παιδί μου μίλησε στον φίλο της για να τη βοηθήσει. Αυτός, όμως, την καθοδηγούσε να του στέλνει φωτογραφίες και βίντεο, έλεγε για να σταματήσει. Ο κατηγορούμενος μετά τις απέστειλε σε τρίτους, μεταξύ των οποίων ο φίλος της, ο οποίος έκανε ακριβώς το ίδιο και την απειλούσε. Αυτές οι φωτογραφίες βρέθηκαν στον φίλο της και σε δύο ανήλικα άτομα βρέθηκε το βίντεο και δε ξέρουμε σε πόσους άλλους μπορεί να το έστειλε» κατέθεσε η μητέρα.

Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα, το κορίτσι έμαθε από τους συμμαθητές της ότι το βίντεο της το πουλούσαν μέσα στο σχολείο της για 25 ευρώ, ενώ μετά την καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. έπεσε θύμα βάναυσου bullying, εντός του σχολείου, από συμμαθητές της που την χλεύαζαν και την χτυπούσαν.

«Το παιδί μου δεν ήταν καλά, πήγαμε σε ψυχίατρο, σε ψυχολόγο. Στο σχολείο την κοιτούσαν, την χτυπούσαν, πηγαίναμε στη διευθύντρια. Έβαλε 15 κιλά. Την στοχοποιησαν, ήταν θύμα για δεύτερη φορά επειδή τους κατήγγειλε, την απειλούσαν. Θέλαμε να σταματήσει όλο αυτό και συνέχιζε. Την έπαιρναν τηλέφωνο και την απειλούσαν ότι θα την βιάσουν» σημείωσε η μητέρα της ανήλικης. Και πρόσθεσε: «Όταν μου μίλησε το παιδί μου δεν ήταν απλά φοβισμένη, έτρεμε σαν το ψάρι. Φοβόταν ότι θα την βρει στο σχολείο, ότι θα την κάνει ρόμπα. Την είχε πείσει ότι είναι στο λύκειο. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε ο κατηγορούμενος. Ήθελε να τη φοβίσει, να την εκβιάσει, να την φέρει σε άθλια κατάσταση να μη ξέρει τι να κάνει. Ήταν μόλις 13 ετών, δε μπορεί ένας ενήλικας να το κάνει αυτό. Με ρωτούσε “τι θα με κάνει μαμά; Θα με βρει; Θα με σκοτώσει; Θα με βιάσει; Τι θα μου κάνει μαμά;”, ήταν σε άθλια κατάσταση».

Σήμερα η παθούσα είναι 18 ετών και κατέθεσε στο δικαστήριο πως ακόμα δεν έχει ξεπεράσει όσα έζησε, παρά τη βοήθεια που δέχεται από τους ψυχολόγος και την μητέρα της που είναι πάντα στο πλευρό της.

«Σύγχρονη σωματεμπορία»

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε, μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή της, ότι η ανήλικη σώθηκε χάρη στη δυναμική μητέρα της.

«Μιλάμε για σύγχρονη σωματεμπορία και εκπόρνευση ανηλίκων, για διάλυση της ψυχής τους, κατάφορη και βάναυση παραβίαση της ανηλικότητας. Φτάσαμε να βρισκόμαστε σε αυτήν την περίπτωση σε σχολικό εμπόριο μεταξύ μαθητών. Έφτασαν να πωλούνται στο σχολείο. Έφτασε η κοπέλα αυτή, που είχε το σθένος να καταγγείλει, να αποτελεί αντικείμενο βάναυσο εκφοβισμού. Σώθηκε από τύχη, χάρη στη μητέρα της» είπε η εισαγγελική λειτουργός, παρομοιάζοντας τον κατηγορούμενο με «αρπακτικό του διαδικτύου».

Σημειώνεται ότι ο δράστης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να δικαστεί για τουλάχιστον οκτώ ακόμα παρόμοιες υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται, με θύματα σε πολλές περιοχές της χώρας και τα περισσότερα από αυτά ανήλικα.

Σήμερα ο 26χρονος, ο οποίος κατέστρεψε τη ζωή του θύματος και άλλων κοριτσιών, ζει μακριά από τον τόπο καταγωγής του, εργάζεται ως μάγειρας και διαμένει με τη σύντροφό του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement