Connect with us

Ελλάδα

Άγρια ομοφοβική επίθεση σε τρανς άτομα στην Αριστοτέλους – 21 συλλήψεις

Published

on

Θύματα άγριας ομοφοβικής επίθεσης έπεσαν δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε γύρω στις 22:30 το βράδυ σε δύο διεμφυλικούς ηλικίας 21 ετών, αρχικά λεκτικά και μετά εκτοξεύοντας μπουκάλια προς το μέρος τους.

Τα τρανς άτομα βρήκαν καταφύγιο σε κατάστημα εστίασης, με τους δράστες να συγκεντρώνονται απ’ έξω συνεχίζοντας απτόητοι τον προπηλακισμό

Οι νεαροί στην προσπάθειά τους να σωθούν – όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι στην αστυνομία – φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα μπήκαν σε κατάστημα εστίασης στην Αριστοτέλους.

Λίγο μετά, όπως αναφέρει το thestival.gr, συγκεντρώθηκαν άτομα έξω από το εν λόγω κατάστημα και συνέχισαν απτόητοι να προπηλακίζουν τα διεμφυλικά άτομα που είχαν βρει καταφύγιο εκεί.

Μάλιστα, όταν εκείνοι τελικά εξήλθαν από το κατάστημα, οι δράστες συνέχισαν να τους πετούν μπουκάλια, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), οι οποίες προχώρησαν σε 25 προσαγωγές. Από τους προσαχθέντες οι 21 συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία συνέλαβε 11 ανηλίκους και 10 ενηλίκους. Οι 12 από αυτούς είναι αλλοδαποί.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Τα δύο θύματα της επίθεσης ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement