Connect with us

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες στην αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Published

on

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης θα γίνει σήμερα Καθαρά Δευτέρα (18/3) η δίκη των 49 ατόμων που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, το απόγευμα του Σαββάτου (16/3).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής (17/3) κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και επιπλέον για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση (οι 48 από τους 49).

Ανάμεσα τους, όπως αναφέρει το thestival.gr είναι 31 άνδρες και 18 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών.

Σε ό,τι αφορά τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν κατά την ίδια επιχείρηση, όπως ναυτικοί πυρσοί, ξύλινα κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, βαριοπούλα κ.ά., η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δραστών και σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.

Στις 11:00 έξω από τα Δικαστήρια είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης 49 συλληφθέντες από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement