Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δεκάδες έλεγχοι για παραεμπόριο στο Καρναβάλι-Έπεσαν πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ μέσω της Περιφέρειας

Published

on

Πρόστιμα που ξεπέρασαν τις 20.000 ευρώ για παράνομο υπαίθριο εμπόριο επέβαλαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας στα πλαίσια των συνδυασμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου από 15 έως και 17 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του τριημέρου της κορύφωσης των εκδηλώσεων του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. Οι έλεγχοι ήταν δεκάδες, ειδικά για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο το οποίο για μια ακόμη χρονιά και φέτος αποτέλεσε μια από τις αδυναμίες της πόλης κατά την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Για τη διενέργεια των ελέγχων συνεργάστηκαν η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και η ΕΛ.ΑΣ. ενώ συντονιστικό ρόλο είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης με τον πρόεδρο Τάσο Γιατρά και μέλη του ΣΚΕΑΝΑ Αχαΐας καθώς κα την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Ερμίνα Διονυσάτου και μέλη του προεδρείου.

«Με βάση την οργάνωση που είχε προηγηθεί, δημιουργήθηκαν μια σειρά από μεικτά κλιμάκια υπηρεσιών στα οποία συμμετείχαν η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Αχαΐας. Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας παραλάμβαναν συνεχώς καταγγελίες για όλα τα θέματα που σχετίζονται και με το παράνομο εμπόριο και τις μεταβίβαζαν στην Αστυνομική Διεύθυνση. Οι έλεγχοι ήταν έτσι στοχευμένοι και άμεσοι» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαΐμης. Εκτός από τα πρόστιμα έγιναν και 23 συλλήψεις για παράνομο εμπόριο καθώς πολλοί ήσαν αυτοί που πωλούσαν αλκοόλ, καρναβαλικά είδη και σουβλάκια χωρίς άδεις.

«Οι συνθήκες ήταν δύσκολες καθώς, μέσα στον συνωστισμό, δεν ήταν εύκολο να έχουμε άμεση πρόσβαση για τους αστυνομικούς. Σε πολλές περιπτώσεις έγιναν αρκετοί έλεγχοι στους ίδιους παραβάτες καθώς κάποιοι ήταν κάτοχοι νόμιμων αδειών, μέχρι να τους ‘πιάσουμε’. Σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι αδιαφόρησαν και για το -αρχικό- πρόστιμο και εκεί χρειάστηκε και η παρέμβαση εισαγγελέα. Θεωρώ ότι φέτος αποκαταστήσαμε μια συνεργασία και επαφή. Συνδράμαμε στους επαγγελματίες, το στεγασμένο εμπόριο και την νόμιμη εστίαση στο πλαίσιο του εφικτού ενώ συνεργάστηκαν το Χημείο, το Τελωνείο αλλά και ο δήμος, για να ελέγξει η ΕΛ.ΑΣ. αν τηρούνταν οι άδειες που είχε εκδώσει. Ελέγχαμε μικροπωλητές αν έκοβαν αποδείξεις και αν τα προϊόντα που πωλούνταν είχαν νόμιμα παραστατικά, έπεσαν πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ ανά περίπτωση» υποστηρίζει ο κ. Ζαΐμης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement