Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε Πάτρα και Αιγιάλεια

Published

on

Ξεκινά η επέκταση των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές που βρίσκονται ακόμα εκτός συστήματος. Πρόκειται για το υπολειπόμενο 1,5% της επικράτειας όπου έλειπαν τα απαιτούμενα πολεοδομικά στοιχεία.

Σε πρώτη φάση αντικειμενικές αξίες θα αποκτήσουν περίπου 500 περιοχές σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να αποκτήσουν για πρώτη φορά αντικειμενικές αξίες οι περιοχές Ψαθόπυργος στην Πάτρα και Διακοπτό, Αιγείρα στην Αιγιάλεια.
Σε ότι αφορά στις αντικειμενικές αξίες σε όλη την επικράτεια, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την εφαρμογή τους, και η ψαλίδα έχει ανοίξει μεταξύ εμπορικών και των τιμών της εφορίας, η κυβέρνηση δεν σκέφτεται προς το παρόν να ανοίξει ζήτημα νέων αυξήσεων .

υτό ενδεχομένως θα γίνει το 2025, και θα κληθούν και πάλι οι εκτιμητές ακινήτων να καταθέσουν τις προτάσεις τους για όλη τη χώρα. Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η νέα αναπροσαρμογή θα γίνει με το σύστημα μαζικής εκτίμησης ακινήτων που, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι ακόμα έτοιμο.
Σημειώνεται ότι οι τιμές ζώνης καθορίσθηκαν τον Ιούνιο του 2021 και εφαρμόσθηκαν τον Ιανουάριο του 2022. Σήμερα, σε ορισμένες περιοχές κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά και στην περιφέρεια οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement