Connect with us

Ελλάδα

Τέμπη: Σκοτώσατε 57 ανθρώπους, είπε η Κωνσταντοπούλου – Είσαι Χρυσή Αυγή της απάντησε ο Μηταράκης

Published

on

Σφοδρή ένταση επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του πορίσματος για το δυστύχημα των Τεμπών με την Ζωή Κωνσταντοπουλου να επιχειρεί να μετατρέψει την διαδικασία σε σόου λαϊκού δικαστηρίου κατηγορώντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι “σκότωσαν” 57 ανθρώπους.

“Έχουμε ακούσει απίστευτες ακρότητες την εποχή που ήταν πρόεδρος της Βουλής η κυρία Κωνσταντοπούλου. Το ξαναζούμε. Μην σας προξενεί εντύπωση. Τα έχουμε ξαναπεράσει.” απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης θυμίζοντας την εποχή και την ρητορική της Χρυσής Αυγής ενώ πρόσθεσε “ Ο τοξικός λόγος και όσοι τον εκπροσωπούν κατέρρευσε κάποιοι θεωρούν ότι θα ξανακάνουν καριέρα με αυτόν. Εδώ είμαστε και θα το δούμε.”

Να σημειωθεί ότι από την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας “στοχεύει” κάθε βουλευτή της ΝΔ που ανεβαίνει στο βήμα της Ολομέλειας και φωνάζοντας ή σχολιάζοντας διακόπτει τις τοποθετήσεις τους.

Για την συγκεκριμένη τακτική διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας Θάνος Πλεύρης λέγοντας πως “Κάθε φορά που μιλά βουλευτής της ΝΔ όποτε βρίσκεται στην αίθουσα η κα Κωνσταντοπούλου τον διακόπτει. Υπάρχει διαδικασία να μιλήσει. Γίνεται κοινοβουλευτικό μπουλινγκ από την κα Κωνσταντοπούλου με στόχο να εμποδίσει τους βουλευτές. Εμείς όταν έρθει η ωρα να μιλήσετε δεν πρόκειται κανείς μας να σας διακόψει”.

Η παρέμβαση του κ. Πλεύρη προκάλεσε την έκρηξη της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας η οποία απευθυνόμενη στους 158 βουλευτές της ΝΔ είπε “σκοτώσατε 57 ανθρώπους. Είστε υπαίτιοι” ενώ ο κ. Νότης Μηταράκης της απάντησε ότι υιοθετεί ρητορική Χρυσής Αυγής και πως έχει άμεσο συμφέρον από την υπόθεση καθώς είναι δικηγόρος οικογενειών θυμάτων.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Κωνσταντοπούλου: Να ενημερώσω τον κ. Πλεύρη ότι έχω την κακή συνήθεια να λέω τα ίδια με όποια ιδιότητα και αν ομιλώ και να μην αγαπώ τις καρέκλες. Κάθε φορά που θα επιχειρείτε συγκάλυψη ή παραποίηση της αλήθειας θα με βρίσκετε απέναντι. Δεν θα καταφέρετε να με κατασιγάσετε. Κάθε φορά που θα λέτε ψέματα θα αντιδρώ. Μας λέτε ότι όλα πήγαιναν καλά. Όλα πήγαιναν καλά και σκοτώσατε 57 ανθρώπους. Είστε υπαίτιοι και υπόλογοι. Γι’ αυτό και είστε λίγοι σήμερα.

Τσαλαπατάτε τους νεκρούς ξανά και ξανά. Δεν έχετε ίχνος τσίπας. Να παραιτηθείτε και να πάτε σπίτια σας. Σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι.

Β. Βιλιάρδος (αντιπρόεδρος Βουλής): έχετε δικαίωμα να μιλάτε και να λέτε ότι θέλετε όταν σας δίνεται ο λόγος. Όταν μιλάει άλλους βουλευτής δεν έχετε δικαίωμα να διακόπτετε

Ν. Μηταράκης: πρώτη φορά βλέπω δικηγόρο που έχει επαγγελματική σχέση σε δυστύχημα να εκμεταλλεύεται την κοινοβουλευτική του ιδιότητα για να προωθήσει το επαγγελματικό του έργο. Έχω να δώ τόσο ακραία επίθεση κατά βουλευτών από τις ημέρες της Χρυσής Αυγής. Και η συμπεριφορά σας συνάδει με την ακραία συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής.

Κωνσταντοπούλου: ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν αυτός που έκανε ιδιωτικές συζητήσεις με τον Ηλία Κασιδιάρη και μαγνητοσκοπήθηκε. Ο κ. Μαρκόπουλος το 2012-13 ως δημοσιογράφος συνέγραψε άρθρο στο οποίο έλεγε ότι είναι πρόσωπο της χρονιάς ο Μιχαλολιάκος

Μαρκόπουλος: τι λες. Είσαι ψεύτρα

Κωνσταντοπούλου: να σας θυμίσω ότι μαζί με την Χρυσή Αυγή συμφωνήσατε στην διάλυση της Βουλής και σας διευκόλυνε η Χρυσή Αυγή όταν περνούσατε το 3 μνημόνιο και το ξεπούλημα του ΟΣΕ και των σιδηροδρόμων. Υπερασπίζομαι τις οικογένειες των θυμάτων αφιλοκερδώς. Ακριβώς διότι είναι ξεκάθαρο ότι η υπόθεση των Τεμπών βρίσκει απέναντι μηχανισμούς εξουσίας όπως η δικοί σας. Θα εξαπολύσετε τις ύαινες. Κάθε μέρα θα σας εκθέτω. Είστε εδώ για να κάνετε τη βρώμικη δουλειά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement