Connect with us

Ελλάδα

Καιρός – Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Πώς θα γίνει η έξοδος των εκδρομέων – Σε ποιες περιοχές θα βρέχει

Published

on

Μετά τον κρύο και σε πολλές περιοχές συννεφιασμένο καιρό επιστρέφει σήμερα Πέμπτη ο ηλιόλουστος καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Η θερμοκρασία μάλιστα, θα σημειώσει άνοδο, και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς το μεσημέρι.

Την Παρασκευή το απόγευμα και έως το πρωί του Σαββάτου στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές (Ήπειρος, Πελοπόννησος, Στερεά, ίσως δούμε κάποιες βροχές αργά το βράδυ, προς Ελευσίνα). Νέα βελτίωση αναμένεται την Κυριακή.

Tην Δευτέρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, πιο ηλιόλουστος καιρός προβλέπεται – σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά μοντέλα του καιρού – στα ανατολικά και νότια, ενώ κυρίως στα δυτικά και λιγότερα στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα 18 με 20 βαθμούς το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κάποιο θέμα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Η αναλυτική πρόγνωση Ζιακόπουλου από σήμερα μέχρι και την Κυριακή

Την Πέμπτη (21/3), προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους στη Θράκη και την Κρήτη θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και στη ΝΑ νησιωτική χώρα 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς.

Την Παρασκευή (22/3), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές – βραδινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές της. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με βασική ένταση 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (23/3), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται τις πρωινές ώρες στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή (24/3) αναμένεται σχετική καλοκαιρία. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Κολυδάς: Αστάθεια και καιρός τύπου «Π»

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Θοδωρή Κολυδά, την Παρασκευή η έξοδος θα γίνει με αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα , όχι όμως ιδιαίτερα έντονη. Το Σαββατοκύριακο η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά , ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα ανέβει -κυρίως την Κυριακή- που θα γυρίσουν οι άνεμοι σε νοτιάδες.

Ανήμερα της Εθνικής μας εορτής θα έχουμε βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός του “Π” ), ενώ στα υπόλοιπα θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά.

-Η παρέλαση χωρίς προβλήματα.

– Στην επιστροφή προσοχή στους δρόμους, αν και από το απόγευμα προβλέπεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

Βροχές, αλλά και 22άρια η πρόγνωση Αρναούτογλου για την 25η Μαρτίου

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα 25ης Μαρτίου, σύμφωνα και με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε ορισμένες περιοχές, τις πρωινές ώρες, βελτίωση όμως αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας, από το μεσημέρι κι έπειτα.

Ο προγνώστης της ΕΡΤ ανέφερε πως τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου, «θα περάσει πολύ γρήγορα μια νέα αστάθεια και θα επηρεάσει τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και τα δυτικά της χώρας. Έτσι, τοπικές μπόρες θα έχουμε το πρωί σε Ιόνιο, Ήπειρο τα δυτικά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Μετά το μεσημέρι όμως ο καιρός θα ανοίξει παντού με τη θερμοκρασία στα κεντρικά να φτάνει τους 20 με 22 βαθμούς».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη 21-03-2024

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή 22-03-2024

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο 23-03-2024

Στα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή 24-03-2024

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τα δυτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement