Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι «συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με όλη μου την καρδιά» στο μήνυμά του για το Πάσχα, μετά τη διάγνωση του ίδιου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, με καρκίνο.

Το πασχαλινό διάγγελμά του μεταδόθηκε το μεσημέρι, κατά την διάρκεια της λειτουργίας στην τελετή του Νιπτήρος στον Καθεδρικό Ναό του Ουόρσεστερ, καθώς σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη για Αγγλικανούς και Καθολικούς.

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε τη «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί σήμερα στην λειτουργία, διάβασε χωρίο της Βίβλου για τον Ιησού να πλένει τα πόδια των μαθητών του, τονίζοντας ο Ιησούς έδωσε «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον».

«Ως έθνος χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης» είπε ο Βρετανός μονάρχης.

Υπενθύμισε επίσης την υπόσχεση που έδωσε την ημέρα της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού «όχι για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει».

Ο βασιλιάς δεν έκανε ευθεία αναφορά στα προβλήματα υγείας του ίδιου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, καθώς η ηχογράφηση του μηνύματος έγινε πριν από την ανακοίνωσή της περί καρκίνου.