Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη και Ν.Δ.

Published

on

 

 

Ισχυρό προβάδισμα 18 μονάδων για τις ευρωεκλογές διατηρεί η ΝΔ (33%) επί του ΣΥΡΙΖΑ (15%) σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ (12,5%) βρίσκεται στην τρίτη θέση, δυόμισι μονάδες κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, οι πολίτες απορρίπτουν συντριπτικά την πρόταση του κ. Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές, ενώ προβληματίζονται από την ακρίβεια και το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθησαν στο διάστημα από 1η μέχρι 3 Απριλίου, σε 1.105 ψηφοφόρους, ως προς το σενάριο κατανομής αναποφάσιστων για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας από 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει διαφορά 15,5 ποσοστιαίων μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκεντρώνει 28,5% έναντι 13% του δεύτερου κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8%, το ΚΚΕ με 7,5%. η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας από 3%, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά έχουν το ίδιο ποσοστό (2,5%) και έπονται  Μέρα25 με 2% και Φωνή Λογικής και Δημοκράτες με 1,5%. Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 11,5% με την «γκρίζα ζώνη» να είναι στο 14%

 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την ακραία κριτική από την αντιπολίτευση, παραμένει μακράν ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

Στη δεύτερη θέση είναι ο… κανένας και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%, ο οποίος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη που καταγράφει ποσοστό 8%, παραμένοντας σταθερός σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Το 61% των πολιτών βλέπει θετικά και μάλλον θετικά την πρόταση της αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών.

 

«Όχι» σε πρόωρες κάλπες

Αρνητική στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, παρά το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη και τους τόνους που ανέβηκαν το τελευταίο διάστημα.

Το 51% των πολιτών  δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 58% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement