Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο προσκήνιο το Παράρτημα και η αξιοποίηση

Published

on

Το θέμα της αξιοποίησης του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά την πρόσφατη επιχείρηση-εκκαθάριση της ΕΛ.ΑΣ. και την απελευθέρωση του από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Το «σπιράλ» ζήτησε την αξιοποίηση του χώρου, ενώ παρέθεσε και απόσπασμα από την άποψη που είχε εκφράσει σε εκδήλωση του, πριν από 4 χρόνια, ο εκλιπών πρώην βουλευτής, Νίκος Τσούκαλης.

«Δεν πρόκειται για μια απλή αίθουσα. Πέραν της συλλογικής μνήμης που εκπέμπει είναι συγχρόνως και η εκκρεμότητα αυτής της πόλης. Δεν υπάρχει άσυλο, είναι ιδιοκτησία του δήμου και είναι θέμα τιμής για την πόλη να τον ανακτήσει. Ο χώρος αυτός ουσιαστικά έχει απαλλοτριωθεί και κανένας δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες. Η πόλη, είναι βέβαιο, πως θα αγκαλιάσει την πρωτοβουλία, σε ποσοστά δυσθεώρητα».

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και δηλώνουμε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην εύρεση πόρων και την κατάρτιση σχεδίων για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την διαμόρφωση του χώρου σε βιώσιμο δημοτικό κτίριο στο κέντρο της πόλης», είχε επισημάνει ο αείμνηστος, Νίκος Τσούκαλης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement