Connect with us

Ελλάδα

45χρονος παρίστανε υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ – Ζητούσε «φακελάκι» για να μην γίνει έλεγχος σε επιχείρηση

Published

on

Στη σύλληψη ενός 45χρονου που παρίστανε ότι είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και υποστήριζε ότι μπορούσε να μπλοκάρει προγραμματισμένο έλεγχο σε επιχείρηση με την ανάλογη… αμοιβή, προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής έπειτα από καταγγελία 36χρονου ιδιοκτήτη επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ο ίδιος κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ο 45χρονος ημεδαπός επικοινώνησε μαζί του από μέσο κοινωνικής δικτύωσης και δήλωσε ψευδώς ότι είναι υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών και ότι μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να μη διενεργηθεί προγραμματισμένος οικονομικός έλεγχος στο κατάστημά του.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, ζήτησε από τον 36χρονο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ ως προκαταβολή για να μη γίνει ο έλεγχος και επιπλέον 1.000 ευρώ για να διαγραφεί από τη λίστα των υπό έλεγχο καταστημάτων.

Ο 45χρονος που δε φανταζόταν ότι ο καταστηματάρχης θα τον καταγγείλει στην ΕΛ.ΑΣ. τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση, εμπορία επιρροής-μεσάζοντες και απάτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement