Connect with us

Ελλάδα

Προσφέρουν δουλειά στο tik tok μέσω SMS στα κινητά!

Published

on

Στο TikTok δεν καταφεύγουν μόνο οι πολιτικοί -εσχάτως και στα καθ’ ημάς- που προσπαθούν να πείσουν τη νεολαία να τους ψηφίσει. Το χρησιμοποιούν (μαζί με το Facebook, το Instagram και το Twitter) και πολλοί επιτήδειοι οι οποίοι επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους χρήστες και να τους αποσπάσουν χρήματα και προσωπικά δεδομένα. Δυστυχώς, πολλοί εξ αυτών τα καταφέρνουν. Τελευταία μέθοδος η αποστολή sms σε κινητά Πατρινών (και όχι μόνο) μέσω των οποίων υπόσχονται εργασία. Γράφουν:
«

Γεια σας, αυτό είναι ένα μήνυμα από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του TikTok. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μια εργασία μερικής απασχόλησης, εργαζόμενοι από το κινητό σας τηλέφωνο, με μισθό από 300 έως 800 ευρώ την ημέρα. Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε στον αριθμό WhatsApp: https://wa.me/306940508908?WkV=oMJRlCtTne, Στείλτε μου τώρα ένα μήνυμα για να λάβετε 5 ευρώ».

Εκτός των άλλων λοιπόν προσφέρουν και «τυράκι» 5 ευρώ προκειμένου να πείσουν το υποψήφιο θύμα τους να μπει στη διαδικασία και φυσικά να του αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα.

Τους τελευταίους μήνες οι χρήστες κοινωνικών δικτύων «βομβαρδίζονται από κάθε κατεύθυνση» από ένα «νέο κύμα ιδιαιτέρως πειστικών ηλεκτρονικών απατών». Οι απατεώνες ποντάρουν στην κυριολεξία στο συναίσθημα, είτε «πουλώντας» έρωτα σε μοναχικούς χρήστες είτε διακινώντας ψεύτικες αναρτήσεις για αναζητήσεις προσώπων που δήθεν αγνοούνται.

Τα ευφάνταστα κόλπα τους δεν έχουν τέλος: από τη λεγόμενη «σφαγή του γουρουνιού» έως τα ψεύτικα «φιρμάνια» της εφορίας για πληρωμή οφειλών, οι απατεώνες νέας γενιάς έχουν ξεγελάσει δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement