Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά-Συγκέντρωση και πορεία χθες στην Πάτρα από σωματεία, φορείς και συνταξιούχους

Published

on

Με τα τραγούδια της Εργατικής Πρωτομαγιάς και το κεντρικό σύνθημα «1η Μάη – Τα κέρδη του ή οι ζωές μας», η Πάτρα τίμησε χθες τους εργατικούς αγώνες. Το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους από εκατοντάδες εργαζόμενους, εκπροσώπους φορέων και συνταξιούχους.

«1η Μάη, δεν είναι αργία, είναι απεργία» και «βαδίζουμε στα χνάρια των εργατών του Σικάγο – Τιμάμε τους εργατικούς αγώνες», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα στα πανό των συνδικάτων και των απεργών.
Μαζί με τους εργάτες, νεολαία, γυναίκες, συνταξιούχοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, έδωσαν το δικό τους «παρών», ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία παιδιών με σύνθημα «1η Μάη: Εργατική Πρωτομαγιά – Δουλειά – Ξεκούραση – Ψυχαγωγία» από το «Κόκκινο αερόστατο», όπως και το πανό με τους μετανάστες εργάτες γης από το Μπαγκλαντές που γραμμένο σε ξεχωριστές γλώσσες καλούσε σε κοινό αγώνα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.
Στην κινητοποίηση συμμετείχε και πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, ενώ με δικά τους πανό έδωσαν δυναμική παρουσία οι Νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της «Νέας Αριστεράς.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Από το βήμα της συγκέντρωσης, μιλώντας εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας, ο Στέφανος Λαβράνος χαιρέτισε τους απεργούς εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, τα συνδικάτα που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας.
Ο Νίκος Κουφαλάκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Διανομέων – Ντελιβεράδων Αχαΐας, στάθηκε στους αγώνες των νέων σήμερα, τονίζοντας ότι «δεν είναι φυσιολογικό να πληρώνουμε ένα μισθό για το νοίκι, να μην μπορούμε να πάμε στο σούπερ μάρκετ».
Στον χαιρετισμό της, η Ελένη Λάτα, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, αναφέρθηκε στα προβλήματα του χώρου της Υγείας στην περιοχή, αλλά και συνολικά στην προσπάθεια περαιτέρω εμπορευματοποίησής της. «
Παρέμβαση έκανε και ο Χρήστος Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, καλώντας σε πάλη για την ασφάλεια του προσωπικού και των επιβατών από τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας και τα ατελείωτα ωράρια των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.
Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Μονίκ Σανγκάρ, μετανάστης εργαζόμενος από τα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, καθώς και η Βανέσα Αλιχού, εκ μέρους του Σωματείου Μαγείρων Αχαΐας.
Νωρίς το πρωί αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου κατέθεσε στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement