Connect with us

Ελλάδα

Όπου φύγει – φύγει

Published

on

Με πληρότητες που αγγίζουν 100% κορυφώνεται η έξοδος των κατοίκων από τα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά από την Αθήνα.  Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ από την Αθήνα, αγγίζουν πληρότητα 100% για δρομολόγια σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερρίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Mακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, και μάλιστα αυξημένη κατά 20%.

Αυξημένη ήταν και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού.

«Top» προορισμοί εσωτερικού για το φετινό Πάσχα, σύμφωνα με στοιχεία της AEGEAN, από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι: Από Αθήνα, η παραδοσιακά δημοφιλής Κέρκυρα, ενώ η Ικαρία και η Σητεία αποτελούν την φετινή «έκπληξη» λόγω των υψηλών πληροτήτων στις πτήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα Ιωάννινα, η Ζάκυνθος και η Κω.

Από Θεσσαλονίκη, φέτος ιδιαίτερη δημοφιλία γνωρίζει η Κως, η Σάμος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Ρόδος και η Λήμνος.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και σε δημοφιλή δρομολόγια, όπως Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αθήνα – Ηράκλειο, Αθήνα – Ρόδος και Αθήνα – Χανιά. Οι top προορισμοί εξωτερικού από την βάση της Αθήνας είναι Μαρακές, Λισαβόνα, Μάλαγα, Νάπολη, Παρίσι και Στοκχόλμη, ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκη στις top προτιμήσεις είναι Παρίσι, Βαρκελώνη, Ρώμη, Λάρνακα, Βερολίνο, Φρανκφούρτη.

Εξάλλου, ισχυρή ήταν η κίνηση και χθες στις εθνικές οδούς. Πάνω από 70.000 οχήματα είχαν περάσει τα διόδια της Ελευσίνας από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι χθες το πρωί, ενώ μποτιλιαρίσματα και καθυστερήσεις καταγράφονταν χθες στις «εξόδους» της Αττικής.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ 16% ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Οι πληροφορίες από τα διόδια του Ψαθοπύργου ανέφεραν πως η κίνηση ήταν μεν αυξημένη αλλά διεξαγόταν ομαλά, ενώ από τη γέφυρα «Χ. Τρικούπης» είχαν περάσει 10.760 οχήματα από τις 12 το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης μέχρι και χθες στις 12 το μεσημέρι. Γενικότερα, η κίνηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή γι’ αυτό το διάστημα, εμφανιζόταν αυξημένη κατά 16%.

Ροή ειδήσεων

Advertisement