Connect with us

Lifestyle

Viral: «Είσαι μόνη στο δάσος, προτιμάς να συναντήσεις έναν άγνωστο άντρα ή μία αρκούδα;»

Published

on

Αν ήσουν μόνη στο δάσος, θα προτιμούσες να συναντήσεις μια αρκούδα ή έναν άνδρα; Οι απαντήσεις σε αυτό το υποθετικό ερώτημα είναι απελπιστικά αληθινές και ειλικρινείς με τις περισσότερες χρήστριες να επεξηγούν τους λόγους που επιλέγουν την αρκούδα.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι απαντήσεις συμπεριλαμβάνουν πολύ σκληρές αλήθειες και προσωπικά βιώματα των γυναικών για την βία απέναντι τους, τις γυναικοκτονίες, την έκτρωση που απαγορεύεται σε περίπτωση βιασμού σε 24 πολιτείες των ΗΠΑ και πολλές χώρες.

Το απλό ερώτημα που έγινε συνέντευξη στον δρόμο και έγινε παγκόσμιο viral εδώ και μια εβδομάδα, αφορά πλέον άνδρες και γυναίκες από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν με τις σκέψεις τους σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ερώτημα πήρε φωτιά όταν ρωτήθηκαν τυχαίες γυναίκες στο δρόμο από το ScreenshotHQ στο TikTok.

Το αρχικό ποστ ήταν η παρακάτω κατάφαση από τον @callmebk στο TikTok πως είναι πολύ πιο τρομακτικό το να συναντήσει κανείς έναν άγνωστο άντρα στο δάσος παρά μια αρκούδα. Όπου εξαιτίας των αντιδράσεων από άντρες υποχρεώθηκε να απαντήσει.

 

Οι 6 από τις 7 στο βίντεο επέλεξαν την αρκούδα από τον άγνωστο άντρα

Στο ερώτημα του ScreenshotHQ «Τι/Ποιον θα προτιμούσες να συναντήσεις στο δάσος, έναν άγνωστο άντρα ή μια αρκούδα», οι αρκούδες σάρωσαν με 6 στις 7 ψήφους.

Μια αρκούδα είναι η ασφαλέστερη επιλογή, χωρίς αμφιβολία, είπαν οι περισσότεροι και μάλιστα και ειδικοί ανάμεσά τους. Υπήρξαν πάνω από 65.000 απαντήσεις κάτω από την αρχική ανάρτηση, με πολλούς άντρες να καταλαβαίνουν, γιατί οι γυναίκες θα επέλεξαν την αρκούδα ή να επιλέγουν οι ίδιοι την αρκούδα.

«Έκανα την ερώτηση στην νύφη μου, ξέρεις, έτσι για πλάκα. Μου είπε: Ξέρεις, θα προτιμούσα να είναι μια αρκούδα, γιατί αν η αρκούδα μου επιτεθεί και τα καταφέρω να βγω από το δάσος, όλοι θα με πιστέψουν και θα με συμπονέσουν», είπε. «Αλλά αν μου επιτεθεί ένας άνθρωπος και τα καταφέρω να βγω έξω, θα περάσω όλη μου τη ζωή προσπαθώντας να πείσω τους ανθρώπους να με πιστέψουν και να με συμπονέσουν».

«Επιλέγω την αρκούδα γιατί αν επιτεθεί, δεν θα υποχρεωνόμουν να κρατήσω το έμβρυο σε 24 πολιτείες» έγραψε η @aziedee.

«Πράγματα που δεν θα σου πει ο κόσμος αν επιβιώσεις από επίθεση αρκούδας. Τι φόραγες; Είχες πιεί; Η αρκούδα ήταν πάντα καλή μαζί μου. Μην την καταγγείλεις, μπορεί να καταστρέψεις την φήμη της. Είσαι σίγουρη πως είπες όχι; Μήπως προέτρεψες/προκάλεσες την αρκούδα (να σου επιτεθεί)».

To ζήτημα δεν είναι η αρκούδα, το ζήτημα είναι γιατί οι περισσότερες γυναίκες επέλεξαν την αρκούδα

Στις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που υπάρχει επίθεση αρκούδας σε άνθρωπο, το 14% των επιθέσεων είναι θανατηφόρες. Ειδικά στις ΗΠΑ που μιλάμε για τις αρκούδες Γκρίζλι που είναι χωροκτητικές. Οι περισσότεροι άνδρες το είδαν ως ερώτημα λογικής ή απάντησαν καθαρά σεξιστικά χωρίς να ακούν τις γυναίκες. Το εξοργιστικό για τις γυναίκες είναι πως μια μερίδα ανδρών δεν άκουσε τους λόγους τους οποίους ανέφεραν, αλλά κόλλησε στην επιλογή της αρκούδας.

Αν η αρκούδα πήρε ένα συντριπτικό ποσοστό στις γυναίκες και ένα μεγάλο ποσοστό στους άντρες που ρωτήθηκαν «Τι θα προτιμούσατε να συναντήσει η κόρη ή η γυναίκα σας, αρκούδα ή άγνωστο άντρα;», είναι επειδή τα ποσοστά της βίας έναντι των γυναικών είναι δραματικά σε όλο τον κόσμο και κάθε γυναίκα έχει να διηγηθεί μια ιστορία βίας ή/και κακοποίησης. Δεν τρελάθηκε ξαφνικά το γυναικείο φύλο να επιλέξει την συνάντηση με μια Γκρίζλι των 400 κιλών και 2,5 μέτρων στα δύο της πόδια.

Αυτό λοιπόν που έπρεπε να «ακούσει» το ανδρικό φύλο είναι πως οι γυναίκες ζουν με τον φόβο των αντρών, αλλά και τον φόβο πως δεν θα τις πιστέψει κανείς. Τον φόβο για τις γυναικοκτονίες σε όλο τον κόσμο και την βία απέναντί τους.

 

Χαμένοι στη μετάφραση

Οι αντιδράσεις μερίδας ανδρών ξεκίνησαν από το «Δεν είναι όλοι οι άντρες το ίδιο», έως «Δεν είναι ακίνδυνες οι αρκούδες» ή πως στο συντριπτικό ποσοστό οι επιτιθέμενοι δεν είναι άγνωστοι. Σωστά όλα, αλλά εκτός θέματος. Ειδικά όταν και οι ίδιοι θα επέλεγαν την αρκούδα για την κόρη τους.

Το ζήτημα λοιπόν είναι πως μερικές απαντήσεις ήταν στην ίδια λογική της χειραγώγησης και του mansplaining που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Ευτυχώς όμως μειοψηφικές.

Με τις γυναικοκτονίες και την βία έναντι των γυναικών σε πολύ υψηλά επίπεδα, το ελάχιστο που μπορούμε να κατανοήσουμε είναι γιατί οι 9 στις 10 γυναίκες θα επέλεγαν την συνάντηση με ένα άγριο ζώο, μια αρκούδα, παρά με έναν άγνωστο

Ροή ειδήσεων

Advertisement