Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα «κάγκελα» οι εποχικοί πυροσβέστες-Ζητούν από το Υπουργείο ανανέωση συμβάσεων επί 5ετία και κάλυψη των κενών θέσεων

Published

on

Την ανανέωση των συμβάσεων των 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών για μια πενταετία ακόμα και να ξεκινήσει η διαδικασία για την κάλυψη των κενών του Πυροσβεστικού Σώματος από την δική τους «δεξαμενή» ζητούν από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τα μέλη του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Ο Πατρινός αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Άκης Μπαρδάκης εκφράζει την ανησυχία των συναδέλφων του ενόψει της δύσκολης αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαΐου λόγω των καιρικών συνθηκών, της παρατεταμένης ανομβρίας και της έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρδάκη «οι κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική να ξεπερνούν τις 3.500», ενώ τονίζει πως οι 2.500 εποχικοί πυροσβέστες είναι στον “αέρα” και καλούνται να βάλουν πλάτη ακόμα ένα καλοκαίρι, με τις συμβάσεις μας να λήγουν οριστικά τον Οκτώβριο, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση για το μέλλον τους.

Η δύναμη των εποχικών πυροσβεστών στην Αχαΐα ανέρχεται στα 68 άτομα ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κάλυψης 33 κενών θέσεων που προέκυψαν από τους επιτυχόντες στην προκήρυξη της ΕΜΟΔΕ, δηλαδή θα αριθμεί συνολικά σε 101 άτομα όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες.

Ο κ. Μπαρδάκης εκφράζει την ανησυχία του ενόψει του νέου δόγματος του Υπουργείου που επιφέρει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. «Μετά από πολλές δεκαετίες διαλύεται το πεζοπόρο τμήμα της Δυτικής Ελλάδας καθώς και το Αερομεταφερόμενο Πεζοπόρο τμήμα Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που συστάθηκε το 2020. Δεν κρύβουμε τις ανησυχίες μας για τη διάλυση αυτών των δύο τμημάτων, καθώς ο αριθμός που ενισχύθηκε η ΕΜΟΔΕ Πάτρας είναι με 31 άτομα ενώ το προσωπικό που στελέχωνε τις δύο καταργηθείσες υπηρεσίες και μοιράζεται πλέον στους σταθμούς αριθμούσε τα 55 άτομα. Δηλαδή 24 άτομα λιγότερα για τα πεζοπόρα τμήματα που συνέδραμαν ταυτόχρονα με τους συναδέλφους της ΕΜΟΔΕ στα συμβάντα. Από την πλευρά μας, εμείς θα κάνουμε αυτό που έχουμε εκπαιδευτεί, προσφέροντας τις πολύτιμες για τη χώρα υπηρεσίες μας, όπου μας ζητηθεί. Θα βάλουμε πλάτη ακόμα ένα καλοκαίρι, με τις συμβάσεις μας να λήγουν οριστικά τον Οκτώβριο, κάνοντας ένα επικίνδυνο επάγγελμα», αναφέρει.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement