Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άκης Μπαρδάκης: «Πετύχαμε μια πρώτη νίκη»

Published

on

Άνοιξε ο δρόμος για την πρόσληψη πυροσβεστών δασικών επιχειρήσεων αυξάνοντας τα ηλικιακά όρια (από 31 στα 35 έτη), ένα πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου Σωματείου Εποχικών Πυροσβεστών.
Για «μια πρώτη νίκη» έκανε λόγο στην «Γ» ο Πατρινός αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εποχικών Πυροσβεστών Άκης Μπαρδάκης επισημαίνοντας όμως πως οι προσπάθειές τους θα συνεχιστούν μέχρις ότου δικαιωθούν πλήρως.
«Οι συνεχείς επαφές με τα κυβερνητικά στελέχη απέφεραν καρπούς. Αναπτύξαμε σωστή επιχειρηματολογία και καταφέραμε να πείσουμε την πολιτική ηγεσία να ανεβάσει τα όρια ηλικίας. Ωστόσο αυτό δεν μας ικανοποιεί στον απόλυτο βαθμό καθώς στόχος μας είναι η απορρόφηση όλων των Εποχικών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα δίχως ηλικιακά κριτήρια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρις ότου γίνει πράξη το πάγιο αυτό αίτημά μας για πλήρη αποκατάσταση όλων των εποχικών πυροσβεστών χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι προχθές δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η προκήρυξη του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την πρόσληψη 650 Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων 7ετούς θητείας στο Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2024.
ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΟΡΙΟ
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, οι υποψήφιοι ειδικότητας Πυροσβεστικού Τεχνικού Προσωπικού, δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από την 01/01/1995 και μετά.
Παράλληλα, κατ’ εξαίρεση μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης που δεν έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους (μέχρι πρότινος ίσχυε να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος). Ακόμη, αίτηση μπορούν να υποβάλουν και εθελοντές πυροσβέστες οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τριετή συνολική πραγματική εθελοντική υπηρεσία, από την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας του εθελοντή πυροσβέστη μέχρι την καταλυτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στην παρούσα προκήρυξη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement