Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Το μήνυμα της Ανάστασης

Published

on

 

 

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Μόνο που στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, εκεί δηλαδή που βρίσκεται η απαρχή της θρησκείας μας και γι’ αυτό τους αποκαλούμε ως «Άγιους Τόπους», δεν… ξέρουν τίποτα ακόμα για το μήνυμα της Ανάστασης. Γι’ αυτό και τα κανόνια των τανκς είναι πάλι παρατεταγμένα, έτοιμα για νέες «ανθρωποθυσίες». Ναι, δεν θα αμφισβητήσουμε το απόλυτο δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια. Όπως και δεν θα αμφισβητήσουμε το απόλυτο δικαίωμα εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη ζωή και στην ειρήνη. Θα αμφισβητήσουμε με τον πιο έντονο τρόπο όμως, το «δικαίωμα» κάθε φανατικού να ακυρώνει τη ζωή και το «δικαίωμα» κάθε είδους συμφερόντων, να έχουν μετατρέψει εδώ και αιώνες, τη Μ. Ανατολή, σε ένα πεδίο διαρκούς θανάτου και αιματοχυσίας.

Ας έρθουμε όμως και στα «δικά μας». Οι πασχαλινές ευχές των πολιτών είχαν και φέτος έντονη προεκλογική οσμή. Και τώρα μάλιστα, που τελειώνουν οι αργίες του Πάσχα, ετοιμάζονται πυρετωδώς όλοι για τις περιοδείες και τις πολιτικές συνάξεις ενόψει ευρωεκλογών. Μόνο που ο λαός, η πραγματική κοινωνία, μάλλον… θέλει να απουσιάζει πλέον από τα σχέδια των πολιτικών. Και δεν είναι μόνο πως οι ευρωεκλογές δεν «έλκουν». Είναι αυτή η ρημάδα η καθημερινότητα, που έχει την ακρίβεια στο επίκεντρο και την οποία ο μέσος Έλληνας την κουτσοπαλεύει με κάθε τρόπο που μπορεί. Ακόμα και… αφήνοντας απλήρωτους τους λογαριασμούς για ένα τριήμερο στο Κυκλαδονήσι. Το ξέρει πως δεν θα του βγει τελικά σε καλό. Αλλά, αισθάνεται μπαϊλντισμένος. Και όταν ο Έλληνας αισθάνεται μπαϊλντισμένος… «ας πάει και το παλιάμπελο» που λέει και μία (παλιά) παροιμία.

Τέλος, ακόμα και οι Άγιες μέρες που πέρασαν, μας απέδειξαν για άλλη μία φορά πως ο χρόνος και η ζωή κυλούν χωρίς να δίνουν μεγάλη σημασία σε γιορτές, αργίες και συμβολισμούς. Στην Πάτρα θρηνούμε νέους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο αδόκητα, στην Ουκρανία θρηνούν για έναν μεγάλο αθλητή που χάθηκε στο πεδίο του πολέμου, στη Μόσχα ετοιμάζονται για άσκηση με πυρηνικά, στις ΗΠΑ η αστυνομία τρέχει από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο για να τα εκκενώσει από τις καταλήψεις. Δυστυχώς, θα επαναλάβουμε ότι το μήνυμα της Ανάστασης ακόμα δεν έχει φτάσει στον κόσμο μας…

Ροή ειδήσεων

Advertisement