Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Τρίβουν τα χέρια τους οι δράστες της ανατίναξης του ΑΤΜ στην Οβρυά! Πόσα πήραν μέσα σε… 4 λεπτά!

Published

on

«Φύγε, θα γίνει έκρηξη και μην πάρεις την Αστυνομία», είπαν μιλώντας καθαρά ελληνικά προτάσσοντας όπλο στον υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που είχε βάρδια στο εργοτάξιο του ∆Ε∆∆ΗΕ σε κοντινή απόσταση από τον «στόχο» τους, το σούπερ μάρκετ επί της οδού ∆ημοκρατίας στην Οβρυά. Έντρομος ο φύλακας απομακρύνθηκε από το σημείο και λίγα λεπτά αργότερα έγινε η ανατίναξη του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας κάνοντας… γερή μπάζα. Πίσω από το προχθεσινό «χτύπημα» η τοπική ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι βρίσκονται επαγγελματίες, οι οποίοι έδρασαν με σχέδιο, οργάνωση και ταχύτητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατάφεραν να ανατινάξουν το ΑΤΜ και να αφαιρέσουν μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα σε τρία με τέσσερα λεπτά, σε… κοινή θέα! Όλα συνέβησαν, στις 11:20 το βράδυ της ∆ευτέρας του Πάσχα, όταν οι δύο άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας κράνη, έφθασαν στο χώρο του σούπερ – μάρκετ. Αφού ήλεγξαν τον χώρο και φρόντισαν να απομακρύνουν τον φύλακα απειλώντας τον ο ένας με όπλο, τοποθετησαν εκρηκτική ύλη σε ένα μεταλλικό αντικείμενο, κι ακολούθως στην θυρίδα και ανατίναξαν το εγκατεστημένο ΑΤΜ αφαι-
ρώντας μεγάλο χρηματικό πόσο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την έκρηξη δεν εκτινάχθηκαν όλες οι κασετίνες, κάποιες εγκλωβίστηκαν στο μηχάνημα, που παρά τις προσπάθειες των δραστών δεν κατάφεραν να τις αποσπάσουν. Ωστόσο, αρκετές άνοιξαν και τα χρήματα τα μάζευαν από το έδαφος ενώ δεν αποκλείεται να πήραν μαζί τους και κάποιες. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φαίνεται πως δεν υπήρχαν χρωματοπαγίδες ή δεν ενεργοποιήθηκαν με αποτέλεσμα οι δράστες να «τρίβουν» τα χέρια τους. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο κατάστημα ενώ θραύσματα από το ΑΤΜ εκτοξεύτηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο!

Η ΜΗΧΑΝΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ
∆ΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΜΠΛΟ

Οι δράστες ετράπησαν σε φυγή από το σημείο μέσα από παράδρομους και εγκατέλειψαν την μηχανή τους σε έναν δρόμο προς την περιοχή του Ομπλού. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών που «όργωσαν» από την πρώτη στιγμή την περιοχή κατόρθωσαν να εντοπίσουν την μηχανή στην οποία επέβαιναν και όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε ιδιοκτήτη από την περιοχή της Αττικής, ενώ η πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας που έφερε δεν αντιστοιχούσε με τον σωστό.

Οι έρευνες της Αστυνομίας εστίασαν στον εντοπισμό του ιδιοκτήτη της μηχανής προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε κλαπεί η μηχανή του και δεν το είχε προλάβει να το δηλώσει στις αρχές προκειμένου να μπορέσουν να συμπληρώσουν ένα ένα τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έδωσαν βάρος από την πρώτη στιγμή στον εντοπισμό στοιχείων για τους δράστες, καταγράφοντας μαρτυρίες πολιτών που με έκπληξη είδαν τους κακοποιούς να «χτυπούν» στο ΑΤΜ απροκάλυπτα την ώρα που οχήματα κινούνταν στην οδό ∆ημοκρατίας. Υπάρχουν μαρτυρίες στην ΕΛ.ΑΣ. από πολίτες που  προσέγγισαν το ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη χρημάτων και είδαν μπροστά τους τον κινηματογραφικό τρόπο που έδρασαν οι κακοποιοί.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ

Στο μικροσκόπιο τέθηκαν οι κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της ευρύτερης περιοχής προκειμένου οι ∆ιωκτικές Αρχές να αντλήσουν στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δράστες, πριν και μετά την επίθεση. Πληροφορίες αναφέρουν πως από κάμερες οι αστυνομικοί γνωρίζουν τον σωματότυπο και τις κινήσεις του διδύμου, ενώ εκτιμάται πως είχαν και συνεργό ή συνεργούς. Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες σε βάθος προκειμένου να κατορθώσει να συλλέξει ευρήματα που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών και στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Στον τόπο της έκρηξης μετέβη από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Σήμανσης προκειμένου να εντοπίσει τυχόν αποτυπώματα και βιολογικό υλικό, ευρήματα που θα βοηθήσουν σημαντικά το δύσκολο έργο τους. Η μηχανή που κατασχέθηκε ήδη εστάλη χθες στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι  έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. Η καταγραφή του χρηματικού ποσού που αφαιρέθηκε από το ΑΤΜ θα γίνει από τα στελέχη της Τράπεζας, πάντως ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και μπορεί να ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement