Connect with us

Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο οι ανατινάξεις των ΑΤΜ

Published

on

Τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» σπείρας κακοποιών στα ΑΤΜ στην Δυτική Ελλάδα προβληματίζουν τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, οι οποίες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα ευρήματα προσπαθώντας να φθάσουν στα ίχνη τους.

Τελευταίο «χτύπημα» σημειώθηκε σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στην Πάλαιρο του δήμου Ακτίου- Βόνιτσας στις 3.15΄ τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.
Μάλιστα, το περιστατικό έγινε μόλις μια ώρα αφ’ ότου ανατίναξαν το ΑΤΜ τράπεζας στον Λούρο της Πρέβεζας από το οποίο φέρονται να άρπαξαν γύρω στα 100.000 ευρώ, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.
Η νέα απόπειρα έγινε στις 4.20΄, δηλαδή 55 λεπτά μετά την έκρηξη στο Λούρο με τις διωκτικές αρχές να είναι βέβαιες ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν έναν παρόμοιο εκρηκτικό μηχανισμό στο πίσω τμήμα του ΑΤΜ που βρίσκεται στην παραλία της περιοχής, αλλά δεν κατάφεραν να το ανατινάξουν και να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα.
Πάντως, κατάφεραν να διαφύγουν ανενόχλητοι, καθώς τα ίχνη τους δεν εντοπίστηκαν από τις έρευνες που επεκτάθηκαν σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Προανάκριση για τη νέα αυτή υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αγρινίου, η οποία συνεργάζεται με όλες τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας, που αποτελεί το πεδίο δράσης των κακοποιών.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η ίδια σπείρα να είχε ανατινάξει τα ΑΤΜ στο Πεταλίδι Μεσσήνης στις 4 Οκτωβρίου του 2023 όπου άρπαξαν τις κασετίνες με τα 243.000 ευρώ και την Ανδραβίδα στις 3.15 τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου του 2023.
ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΥΡ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 14/10, στο Αίγιο τέσσερις κακοποιοί τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν το ΑΤΜ που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο ενός σούπερ μάρκετ, έφτασε ένα αυτοκίνητο της Ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες. Οι τέσσερις άγνωστοι αντιλήφθηκαν ότι είχαν να κάνουν με αστυνομικούς και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Οι άνδρες της Ασφάλειας ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς να πετύχουν τους κακοποιούς που διέφυγαν με το κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους προς την παλιά εθνική οδό Πατρών– Κορίνθου, του έβαλαν φωτιά κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης και εξαφανίστηκαν.
Σε όλες τις περιπτώσεις είναι πανομοιότυπη ήταν η ανατίναξη των ΑΤΜ, ενώ οι δράστες προσέγγισαν τους στόχους τους με κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία τα έκαιγαν σε κοντινή απόσταση. Για την Αστυνομία αποτελεί μείζον ζήτημα να ανακοπεί η δράση της σπείρας των κακοποιών και γίνονται συντονισμένες έρευνες και σε κεντρικό επίπεδο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement