Connect with us

Σινεμά

Η ταινία της ημέρας (6/1)

Published

on

«ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ»

Απόψε στις 9 από τον ALPHA

Η αγαπημένη κοινωνική περιπέτεια της Φίνος Φιλμ παραγωγής του 1960 σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σε σενάριο του Γεώργιου Ρούσσου

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Παντελής Ζερβός, Θόδωρος Μορίδης, Γιώργος Δαμασιώτης, Δέσπω Διαμαντίδου, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Λαμπροπούλου, Λαυρέντης Διανέλλος, Θανάσης Βέγγος

Η μικρή κοινωνία ενός κυκλαδίτικου νησιού είναι χωρισμένη στα δύο, εξαιτίας της έχθρας δύο καπετάνιων. Όταν ο καπετάν-Κοσμάς πεθαίνει, η κόρη του Μανταλένα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς έχει να θρέψει τα έξι αδέλφια της. Αποφασίζει να δουλέψει μόνη της το καΐκι, αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται μια καπετάνισσα. Τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο… μέχρι να αναλάβει δράση ο παπάς του νησιού και ο έρωτας!

Να σημειώσουμε πως η μουσική της ταινίας ανήκει στον Μάνο Χατζιδάκι και ακούγονται τα τραγούδια  “Θάλασσα Πλατιά” και “Μέσα σ’ αυτή τη Βάρκα με την μοναδική ερμηνεία της Άλικης.

Η ταινία θριάμβευσε στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με βραβείο σεναρίου για τον Γιώργο Ρούσσο, βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου για τον Παντελή Ζερβό, ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Καννών του 1961.

Ροή ειδήσεων

Advertisement