Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αδελφός του 20χρονου ντίλερ ο 13χρονος που έδινε ναρκωτικά στα σχολεία! Χειροπέδες σε 4 άτομα της οικογένειας! Καθηγητές οι γονείς

Published

on

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

Ο πατέρας της πενταμελούς οικογένειας… καθηγητής στο επάγγελμα νιώθει πως έχει χάσει τα πάντα. Μια ζωή πάλευε για τα τρία του παιδιά, μαζί με την σύζυγό του, επίσης εκπαιδευτικό και τελικά μέσα σε λίγες ώρες… τα τρία βρέθηκαν με χειροπέδες και ο ίδιος κατηγορούμενος για παραμέληση ανηλίκου. Η σύζυγός του είναι σε τραγική κατάσταση. Οι νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου με την σύλληψη 19 ατόμων για «μπίζνες» με ναρκωτικά στο Σχολικό Συγκρότημα Μαρούδα (και όχι μόνο) συγκλονίζουν. Ο 13χρονος, ο μικρός της οικογένειας, εξωθείτο από τον ίδιο του τον αδελφό, ο οποίος έφθανε στο σημείο να τον χτυπά κιόλας… για να κάνει το «βαποράκι» μέσα στο σχολείο. Άλλοι πάλι, από την παρέα των «4» ενηλίκων «ντίλερς» τον απειλούσαν ακόμη… και με την ζωή της μάνας του. Η ιστορία της οικογένειας όπως αυτή εξελίχθηκε μετά την σύλληψη του μεγαλύτερου γιου πριν καιρό:

  1. Ο μεγαλύτερος γιος συλλαμβάνεται για ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ. Είχε ήδη μπλέξει με ναρκωτικά. Κάνει φυλακή και στη συνέχεια αποφυλακίζεται.
  2. Με την αποφυλάκισή του συνεχίζει και πουλά ναρκωτικά. Βάζει στο «παιγνίδι» τον 13χρονο αδελφό του.
  3. Ο μικρός χωρίς καν να καταλαβαίνει τι κάνει και εκβιαζόμενος από τους μεγαλύτερους μετατρέπεται σε «βαποράκι». Ακόμη και τις αργίες, όταν το σχολείο είναι κλειστό, πηδάει τα κάγκελα, πηγαίνει στην «καβάντζα», παίρνει ναρκωτικά και τα δίνει στον αδελφό του ή τους άλλους για να τα πουλάνε σε κάποιους, συνήθως στην Πλατεία Αγιαλεξιώτισσας.
  4. Η αδελφή τους επείσθη από τον κρατούμενο μεγαλύτερο αδελφό της, να του μεταφέρει ναρκωτικά μέσα στο κρατητήριο. Οντως τα βάζει μέσα σε ένα κρουασάν και τα πηγαίνει το βράδυ του Σαββάτου. Οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν τι γίνεται, εντοπίζουν τις ποσότητες… και την συλλαμβάνουν. Πρόκειται για μία κοπέλα που προ μηνών είχε γίνει ρεπορτάζ καθώς είχε κολυμπήσει και είχε σώσει άνθρωπο από πνιγμό στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου.
  5. Ο πατέρας συλλαμβάνεται και του ασκείται δίωξη αμέσως μετά την σύλληψη του ανήλικου – μικρότερου παιδιού του.

ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ Ο 16ΧΡΟΝΟΣ

Αλλοι τρεις είναι οι ανήλικοι που έχουν συλληφθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας 16χρονος είναι άριστος μαθητής (έχει μέσο όρο πάνω από 18 στο πρώτο τετράμηνο)! Οι γονείς του εργάζονται και όλοι κάνουν λόγο για μία οικογένεια για την οποία δεν είχε ακουστεί το παραμικρό. Οι γονείς του έπαθαν σοκ στο άκουσμα της είδησης και πως και εκείνος «εκβιαζόταν» από τους «ντίλερς». Τα ίδια ισχύουν και για τον άλλον 16χρονο, επίσης μαθητή του ιδίου Λυκείου στο σχολικό συγκρότημα Μαρούδα.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ «ΣΚΛΗΡΟΙ»

Εκτός από τον 20χρονο, αδελφό του 13χρονου και οι άλλοι τρεις ενήλικες ντίλερς θεωρούνται ιδιαίτερα σκληροί. Μάλιστα ένας 19χρονος οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή για να απολογηθεί. Οι άλλοι θα οδηγηθούν σήμερα. Αρνήθηκε να πει το παραμικρό στους δημοσιογράφους και απλά φώναξε «αντίφα Μαρούδα», προφανώς για να δείξει ότι ανήκει… στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Όμως αντιμετωπίζει βαριά κατηγορία για πώληση ναρκωτικών σε ανήλικους μαθητές. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση και ότι όλο αυτό το «επίμαχο» χρονικό διάστημα βρισκόταν στην Πάρο για εργασία. Μάλιστα στην απολογία του είπε ότι είναι και θύμα αυτής της ιστορίας καθώς τον εκβίαζαν και ότι έφυγε από την Πάτρα για να «γλιτώσει». Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 Συνολικά θα περάσουν το κατώφλι των Δικαστηρίων άλλα 18 άτομα: Τρεις άνδρες, αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,

Οκτώ μέλη (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) της εγκληματική οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων μελών συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 14,15,17 και 17 ετών αντίστοιχα.

Έξι γονείς – κηδεμόνες των ανηλίκων,

Μια μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση, για ιδία χρήση.

Σε βάρος των δώδεκα μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχει σχηματισθεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης από ενήλικο, ο οποίος μετέρχεται ανήλικα πρόσωπα για τον σκοπό αυτό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση τα νόμου για τα όπλα.

Σε βάρος των γονέων και κηδεμόνων των ανηλίκων έχει σχηματισθεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος της μαθήτριας για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Οι αστυνομικοί διακρίβωσαν ότι τους τελευταίους δύο μήνες, στην Πάτρα, η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες  ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους.

Τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες απόλυτη αφοσίωση και για να πετύχουν τον σκοπό τους διέπρατταν απειλές και ξυλοδαρμούς στους ανήλικους συνεργούς τους, τους οποίους πίεζαν συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

 ΝΕΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

 Στο μεταξύ νέοι διάλογοι μεταξύ των νεαρών είδαν το φως της δημοσιότητας:

 Αρχηγικό μέλος: Έλα που είσαι;

 Ανήλικος: Είμαι εκτός Πάτρας. Έχω φύγει

Αρχηγικό μέλος: Να γυρίσεις πίσω. Με έχεις αφήσει ακάλυπτο.

 Ανήλικος: Δε μπορώ να γυρίσω είμαι μακριά.

 Αρχηγικό μέλος: Μου έχει γυαλίσει το μάτι. Ξέρεις ότι εύκολα μπορώ να σκοτώσω. Σε καμιά δεκαριά χρόνια θα είμαι έξω.

 Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες υπό το φόβο ότι μπορεί να παρακολουθούνται από την Αστυνομία.

 Κάνναβη: Παππάς, έτσι, γκου, μπιφ, φου

 Κοκαΐνη: Ντεπόν, κοκ

 Χάπια: Μελέ, μουντού

Ροή ειδήσεων

Advertisement