Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκινητική προσφορά μέσω της “Γ” από τον Άγγελο Σωτηρόπουλο-«Δίνω το πατρικό μου για τη φιλοξενία οικογένειας»

Published

on

Του Διονύση Ζακυνθινού

Δεν είναι κάποιος πλούσιος ή ευκατάστατος, που θέλει να αφήσει το φιλανθρωπικό του στίγμα.

Είναι ένας μισθωτός, οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών. Αλλά βλέποντας το δράμα του πολέμου στην Ουκρανία, ο Άγγελος Σωτηρόπουλος το πήρε απόφαση, χωρίς δεύτερη σκέψη. Όπως δηλώνει στη «Γ», παραχωρεί το πατρικό του σπίτι για τη φιλοξενία οικογένειας Ουκρανών προσφύγων, καλύπτοντας και όλα τα έξοδα της διαμονής τους!

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Έχουμε ένα πατρικό σπίτι έξω από το χωριό, στα Μπουμπουσέικα Τριταίας, με ρεύμα και νερό. Το διαθέτουμε εντελώς δωρεάν σε όποια οικογένεια από την Ουκρανία θέλει και μπορεί να έρθει να μείνει, μέχρι να τελειώσει αυτή η τραγική κατάσταση που ζουν οι άνθρωποι εκεί. Πληρωμένα όλα, από εμάς. Άλλωστε, και να πληρώσουμε και 50 ευρώ ρεύμα παραπάνω, δεν έγινε και τίποτα».

Στο ερώτημα μας ποιο ήταν το κίνητρο που τον ώθησε να πάρει αυτή τη γενναία απόφαση, ο κ. Άγγελος Σωτηρόπουλος απαντά αφοπλιστικά: «Βάζω τον εαυτό μου στη θέση τους».

Πρόκειται, λοιπόν, για μια συγκινητική και εγκάρδια προσφορά, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που προέρχεται από έναν απλό άνθρωπο, θα λέγαμε της διπλανής πόρτας, ο οποίος συγκλονίστηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε τέτοιο βαθμό, που σταμάτησε να παρακολουθεί τις ειδήσεις στην τηλεόραση. «Από τότε που είδα να γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ουκρανία σταμάτησα να βλέπω τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Βλέπω πλέον μόνο έργα, που δεν έβλεπα», λέει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά μας, δημοσιεύσουμε το νούμερο του τηλέφωνο του, κατόπιν δικής του επιθυμίας. Όποιος/α, λοιπόν, ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με τον κ. Άγγελο Σωτηρόπουλο για τη φιλοξενία οικογένειας από την Ουκρανία, μπορεί να τον καλέσει στο 6985931417.

Ροή ειδήσεων

Advertisement