Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Ελλάδα επιστρέφει στην Ευρωπαϊκή Κανονικότητα

Published

on

Ένας βασικός εθνικός στόχος επετεύχθη και η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα Σε μηνυμα της η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας επισημαίνει :
«Η Ελλάδα βρίσκεται , και επισήμως, εκτός του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας. Καθεστώς στο οποίο είχε εισέλθει , μόνη στην Ευρώπη , το 2018. Η χώρα μας , μετά από 12 χρόνια , επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και παύει να αποτελεί την εξαίρεση στην Ευρωζώνη:
Το σημαντικό αυτό επίτευγμα αποτελεί καρπό και αναγνώριση: Των μεγάλων κόπων και των τεράστιων θυσιών των Ελλήνων πολιτών , των σημαντικών προσπαθειών των οικονομικών , κοινωνικών και πολιτικών δομών της ελληνικής κοινωνίας , της ορθής , υπεύθυνης , αξιόπιστης και – όπως έχει αναγνωριστεί διεθνώς –αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Η εξέλιξη αυτή , έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα:
Κλείνει , σε συνδυασμό με την πρόωρη εξόφληση των δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών , ένα επώδυνο κεφάλαιο για την Ελλάδα.
-Ενισχύει τη θέση της χώρας στις διεθνείς αγορές.
-Παρέχει πρόσθετη ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της πατρίδας μας και στην προσέλκυση επενδύσεων.
-Προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, στο πλαίσιο βέβαια των κανόνων που ισχύουν για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη.
-Αποδεικνύει τη δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία αφού , παρά τις πρωτόγνωρες εξωγενείς δυσκολίες , η χώρα κατακτά τους στόχους που θέτει.
Έτσι , έρχεται πιο κοντά η επίτευξη και του τελευταίου μεγάλου στόχου , που είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας , μετά τις 11 αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει , με αποφασιστικότητα , σχέδιο και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της πατρίδας μας , αλλά και πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας. Συνεχίζει  σε κλίμα δημιουργίας , με σύνεση και σκληρή δουλειά , ώστε να καταστήσει  την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή και την οικονομία της πιο δυναμική , παραγωγική , εξωστρεφή και κοινωνικά δίκαιη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement