Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανδραβίδα – Κυλλήνη: Κτηνοτρόφος σε απόγνωση – Αντιμέτωπος με τη μανία της φύσης – ΦΩΤΟ

Published

on

Οι πολύ δυνατοί άνεμοι που πέρασαν από την περιοχή, κατέστρεψαν εξ’ ολοκλήρου την μικρή κτηνοτροφική του μονάδα, μια επιχείρηση την οποία είχε φτιάξει με κόπο τα τελευταία χρόνια. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως η συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα του άτυχου, Νίκου Κωνσταντόπουλου, όπως ανέφερε ο ίδιος, βρέθηκε στην πορεία των δυνατών ανέμων κατά την κακοκαιρία της περασμένης Τρίτης, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα αναγκασμένος να εκτελεί όλες τις εργασίες του στην ύπαιθρο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρμεγμα των προβάτων με ομπρέλα κάτω από τη βροχή.

«Με την κακοκαιρία που πέρασε από την περιοχή μας αρχές της εβδομάδας, καταστράφηκε ο στάβλος που είχα στη Μέλισσα με αποτέλεσμα να μην έχω αυτή τη στιγμή την δυνατότητα να ταΐσω σωστά τα ζωντανά μου αλλά και να τα σταβλίσω με ασφάλεια. Έχει χαθεί όλη η σκεπή και αναγκάζομαι να κάνω το άρμεγμα όταν βρέχει με ομπρέλα», αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος στην εφ. Πατρίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στάβλος που χτυπήθηκε στην περιοχή της Μέλισσας ήταν η μοναδική επιχείρηση, καθώς όπως φαίνεται, οι δυνατοί άνεμοι έπληξαν το σημείο χωρίς ευτυχώς να «βρουν» κάτι άλλο να καταστρέψουν στο διάβα τους. Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία είναι ο άτυχος κτηνοτρόφος να καταφέρει να ξαναφτιάξει την μικρή επιχείρησή του, το μοναδικό έσοδο για την οικογένειά του, το οποίο με πολύ κόπο έχει δημιουργήσει.

Έκκληση για βοήθεια

Από την πλευρά της για το ζήτημα του κτηνοτρόφου, θέση έλαβε και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μέλισσας, που δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Ως πρόεδρος της κοινότητας Μέλισσας συμπάσχω μαζί τους και είμαι δίπλα τους. Θερμή παράκληση στην πολιτεία να δώσει άμεση λύση, για να μπορέσει ο άνθρωπος να ορθοποδήσει, ενημερώθηκα ότι έσπευσε άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την καταγραφή της ζημιάς, μετά την αναγγελία από τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ. Το ζητούμενο ωστόσο είναι να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό ο στάβλος καθώς αποτελεί το βασικό τους εισόδημα ως αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια. Είναι χειμώνας, οι ανάγκες πολλές, τα έξοδα τρέχουν, η ακρίβεια στα ύψη και όπως γίνεται κατανοητό δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει όχι μόνο στις υποχρεώσεις του, αλλά και ούτε να καλύψει τα απαραίτητα για τη διαβίωσή του. Κάνω έκκληση σε όποιον επαγγελματία έχει τη δυνατότητα να τον βοηθήσει, είμαι σίγουρη ότι σε όλα τα άσχημα που συμβαίνουν καθημερινά, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ανθρωπιά και αγάπη στην καρδιά».

Η σκεπή του έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
Ανήμπορος να ταΐσει τα ζωντανά του αλλά και να τα σταβλίσει με ασφάλεια είναι ο κτηνοτρόφος μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστη η μικρή μονάδα του.
Ο άτυχος κτηνοτρόφος Νίκος Κωνσταντόπουλος έζησε την ολοκληρωτική καταστροφή του στάβλου που είχε δημιουργήσει, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement