Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μαϊμού» τεχνικός H/Y «τσέπωσε» 2.000 ευρώ- Ξαναχτύπησαν οι απατεώνες στην Αιγιάλεια, με το “κόλπο” της αναβάθμισης

Published

on

 

Νέα υπόθεση απάτης καταγράφηκε στην Αχαΐα από επιτήδειο που προσποιήθηκε τον μαϊμού- τεχνικό και με το κόλπο της αναβάθμισης «τσέπωσε» το ποσό των 2.000 ευρώ!

Ολα συνέβησαν στην περιοχή της Αιγιάλειας, όπου σύμφωνα με την Αστυνομία, «άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό άνδρα και προσποιούμενος τεχνικό εταιρείας με το πρόσχημα αναβάθμισης του επιπέδου προστασίας του υπολογιστή, από κακόβουλες ενέργειες, έπεισε τον παθόντα να του επιτρέψει την πρόσβαση στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Στη συνέχεια, αφαίρεσε από λογαριασμό του παθόντα, με ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων, σε λογαριασμό τρίτου, περισσότερα από 2.000 ευρώ».

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών.

ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΠΡΟΣΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΥΗΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η δράση των επιτηδείων δεν έχει τέλος. Πριν από τέσσερις ημέρες, άγνωστος δράστης μετέβη μεσημεριανές ώρες σε σπίτι ηλικιωμένης και προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ με το πρόσχημα εργασιών και αναφέροντας της κίνδυνο ηλεκτροπληξίας της αφαίρεσε τα δαχτυλίδια της (αξίας 500 ευρώ).

Για το περιστατικό από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών.

Η Αστυνομία εφιστά μεγάλη προσοχή στους πολίτες να μην εμπιστεύονται αγνώστους, ό,τι ιδιότητα κι αν επικαλεστούν είτε δια ζώσης είτε δια μέσω τηλεφωνικής προσέγγισης διότι οι αετονύχηδες καραδοκούν και έχουν στόχο να αρπάξουν χρήματα ή κοσμήματα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement