Connect with us

Αθλητισμός

Αυτό ήταν «διπλό»

Published

on

Και με δέκα παίκτες και με πέναλτι κατά της η Παναχαϊκή άλωσε τη Λάρισα νικώντας με 3-0 τον Απόλλωνα

 

Μεγάλο «διπλό» απέσπασε η Παναχαϊκή στη Λάρισα απολαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μαζί με τον Διαγόρα αφού επικράτησε με το ευρύ 3-0 του Απόλλωνα.

Τι και αν η διαιτησία προσπάθησε να «σπρώξει» τους γηπεδούχους προς τα καρέ της κοκκινόμαυρης περιοχής αποβάλλοντας τον Λαρέα (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) δίνοντας πέναλτι (στο 2-0), οι Πατρινοί είχαν διαφορετική άποψη και λίγο πριν από τη λήξη απλά και όμορφα ο Κόκας σταμάτησε τις όποιες ελπίδες των Λαρισαίων.

Μια νίκη που δίνει άλλο αέρα… ψυχολογίας στους κοκκινόμαυρους για το ερχόμενο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στην Αγυιά με τον Ιωνικό.

Ένα παιχνίδι που αν η Παναχαϊκή κερδίσει τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν στη συνέχεια.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Απόλλων Λάρισας μπήκε λίγο πιο ορεξάτος, παίζοντας κυρίως από τα αριστερά χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνα της Παναχαϊκής.

Η ομάδα του Παπαδόπουλου πίεζε ψηλά και σε ορισμένες περιπτώσεις έβγαινε γρήγορα στην αντεπίθεση έχοντας στο 9΄ μια καλή στιγμή με τον Κουσκουνά να μην προλαβαίνει στο πάρα ένα να βάλει την προβολή πριν διώξει ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΗ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Η πίεση των κοκκινόμαυρων ψηλά απέδωσε καρπούς  στο 17΄, όταν από κλέψιμο του Μουστακόπουλου, ο τελευταίος έδωσε ωραία ασίστ στον Κουσκουνά και αυτός με δυνατό σουτ έγραψε το 0-1.

Μετά το 0-1 οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές,  κέρδισαν τη μάχη της μεσαίας γραμμής και παίζοντας πότε από τον άξονα και πότε από τα άκρα έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Απόλλων Λάρισας είχε μάλιστα 2 ευκαιρίες για γκολ  μέσα σε τρία λεπτά, στο 26΄και μια διπλή στο 29΄, όταν ο Κολοβουρης είπε ισάριθμες φορές «όχι» και κράτησε το 0-1.

Η πατρινή ομάδα όχι μόνο αμυνόταν πολύ καλά μην αφήνοντας κενά, είχε την ευκαιρία να χτυπήσει πάλι στην αντεπίθεση και να βρει άλλο γκολ. Στο 36΄ όταν ο Κουσκουνάς έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, ο ίδιος με ωραία ασίστ έδωσε στον Γιούση ο οποίος έφυγε μονός του, πέρασε και τον Αστρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Οι παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση, πίεσαν από τον άξονα ωστόσο η καλή μέρα του δίδυμου, Λαρέα-Πλιάτσικα αλλά και του Κολοβούρη δεν άφησε περιθώρια για κάποιο γκολ. Επιπλέον στη φάση του 39΄ ο Μόρας με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει στο σωστό σημείο, ο Κολοβούρης μπλόκαρε και το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

ΜΕ ΜΠΡΟΥΣ ΣΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΛΑΡΕΑ

Η πατρινή ομάδα ξεκίνησε με μια αλλαγή στο β΄ ημίχρονο. Ο Μπρους πήρε τη θέση του Μουστακόπουλου όμως στο 48΄ ο Τσιμεντερίδης με πολύ αυστηρή κίτρινη κάρτα στον Λαρέα άφησε την Παναχαϊκή με 10 παίκτες αφού ήταν η 2η του Αργεντινού αμυντικού.

Άμεση η αντίδραση του Παπαδόπουλου που έριξε στο ματς τον Πατάπη και έβγαλε τον Μπάτροβιτς και στην άμυνα έπαιξε με τετράδα με προφανή στόχο να διαφυλάξει το 0-2.

Οι γηπεδούχοι έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχναν τρόπους να σπάσουν την άμυνα της Παναχαϊκής χωρίς όμως επιτυχία.

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο 63΄ σε μια δύσκολη φάση που δεν φαίνεται να βρίσκει χέρι του Μπρους, ο Τσιμεντερίδης με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, έδωσε πέναλτι προκαλώντας διαμαρτυρίες από τους κοκκινόμαυρους.

Για καλή τύχη της Παναχαϊκής, ο Αθανασιάδης εκτέλεσε το πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με το 0-2 να παραμένει.

Ο Παπαδόπουλος βλέποντας την πίεση, έκανε και νέα αλλαγή, έβαλε στο ματς τον Μαρκοπουλιώτη αντί του Αραβίδη με στόχο να οχυρώσει ακόμα πιο πολύ την αμυντική λειτουργία.

Οι γηπεδούχοι, αν και είχαν μια «φλύαρη» υπεροχή, δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή της πατρινής ομάδας η οποία παράλληλα ήταν και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Ο χρόνος περνούσε, ο τεχνικός του Απόλλωνα Γ. Μάγγος έκανε αλλαγές, έριξε στο γήπεδο όλα του τα όπλα χωρίς επιτυχία αφού χθες έκαναν πολύ καλό ματς και οι Ανάκογλου-Μπρους που βοηθούσαν ανασταλτικά.

Με το 0-2 να παραμένει, τα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, οι γηπεδούχοι έχοντας πρόβλημα να τροφοδοτήσουν τους επιθετικούς, δεν μπορούσαν να απειλήσουν απέναντι σε μια καλοστημένη άμυνα της Παναχαϊκής που κρατούσε το προβάδισμα εύκολα.

Στα τελευταία λεπτά μια ακόμα υποδειγματική αντεπίθεση της πατρινής ομάδας. Ο Σταμόπουλος έδωσε στον Κόκα που βγήκε μόνος του απέναντι στον Αστρά, πλάσαρε σωστά και έγραψε το 0-3 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γ. Μάγγος): Αστράς, Τζοβάρας (46΄Γκόλιας), Αθανασιάδης, Χατζής, Σκούπρα, Μόρας, Νύκταρης, Καρρίκι (46΄ Παναγιώτου), Μπούσης, Μπάλλας, Τασιούλης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Πλιάτσικας, Λαρέα, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος (46΄Μπρους), Ανάκογλου, Γιούσης (81΄ Κόκας), Μπάτροβιτς (47΄Πατάπης), Αραβίδης (66΄ Μαρκοπουλιώτης), Κουσκουνάς.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement