Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ωράριο… χωρίς πρόγραμμα-Προσπάθεια από τις σχολικές μονάδες της Αχαϊας, να ανταποκριθούν στην οδηγία του Υπουργείου για την τηλεκπαίδευση

Published

on

Πρωινές ώρες θα διεξάγεται η τηλεκπαίδευση των μαθητών στα σχολεία της Πάτρας, με την πλειονότητα των σχολικών μονάδων να προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, στέλνοντας αλλεπάλληλα μηνύματα στους γονείς.

Πάντως τις δύο προηγούμενες ημέρες επικράτησε στην κυριολεξία μπάχαλο, καθώς σε κάποια σχολεία το μάθημα γινόταν το πρωί και σε άλλα το απόγευμα, ενώ στη «Γ» έφθασαν καταγγελίες ακόμη και για «διακεκομμένο» ωράριο που εφάρμοζαν ορισμένοι εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα να διαταραχθεί πλήρως ο προγραμματισμός των μαθητών όσον αφορά και στην παρακολούθηση των μαθημάτων ξένων γλωσσών και φροντιστηρίων.
Σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας η τηλεκπαίδευση πρέπει να πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες, όπως όταν τα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά με την διαφορά ότι κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα μεσολαβούν διαλείμματα των 15’.
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Πατρέων, καλώντας όλους τους γονείς να ενισχύσουν το γονεϊκό κίνημα, ειδικά στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες.
Όπως επισημαίνει η Ένωση σε ανακοίνωσή της, οι προτάσεις και οι διεκδικήσεις του γονεϊκού κινήματος είναι δίκαιες, εφικτές και ρεαλιστικές.
Συγκεκριμένα, διεκδικούν μεταξύ άλλων:
-Μείωση των μαθητών στις τάξεις, σε 15 μαθητές ανά τμήμα.
-Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία και να ανακοινωθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα ελέγχων στα σχολεία του δήμου.
-Να εξασφαλιστεί άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους γονείς, ώστε να μείνουν μαζί με τους μαθητές σε όλη την περίοδο που παραμένει κλειστό το σχολείο.
-Καθημερινή και υπεύθυνη ενημέρωση στους γονείς, κάθε σχολείου για τα περιστατικά και κρούσματα COVID στα σχολεία και τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται.
-Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.
-Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
-Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία, με όλο το αναγκαίο προσωπικό, και τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά στα Ειδικά Σχολεία.
-Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement