Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Auto

Το “γύρισε” ο Hamilton και οδηγεί Porsche

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο επτάκις πρωταθλητής της F1, Βρετανός οδηγός είναι γνωστό ότι ακολουθεί μία διαφορετική γραμμή σε ότι αφορά την προσωπική του ζωή, που πολλές φορές αρκετά ΜΜΕ τόσο της Μεγ. Βρετανίας, όσο και παγκοσμίως δεν την αφήνουν αχαρακτήριστη.

Το τελευταίο περιστατικό που δημοσιεύεται εδώ και λίγες ώρες στο Διαδίκτυο και τον έχει ως πρωταγωνιστή έχει επίκεντρο το αυτοκίνητο που επέλεξε για να περιπλανηθεί στους δρόμους του διάσημου και κοσμικού Μπέβερλι Χιλς, στα περίχωρα του Λος Άντζελες. Πιο συγκεκριμένα ο Χάμιλτον αποφάσισε να πάρει μία πρώτη γεύση από την ηλεκτροκίνητη και εντυπωσιακής σχεδίασης Porsche Taycan Turbo S.

Ποιο είναι το περίεργο θα αναρωτηθείτε αρκετοί από εσάς. Απλά, ότι ο πολυνίκης της Φόρμουλα 1 οδηγός έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Mercedes-AMG Petronas, το οποίο ανανέωσε πρόσφατα έναντι μίας εξωπραγματικής αμοιβής που φτάνει τα 40 εκατομμύρια λίρες το χρόνο. Ίσως στο συμβόλαιο να αναγράφεται ο όρος που του απαγορεύει να οδηγεί άλλο μοντέλο, πλην από αυτά του Γερμανού κατασκευαστή.

Από την άλλη, πολλοί θα πουν και δικαιολογημένα ότι ο Χάμιλτον έχει το δικαίωμα να δοκιμάζει όποιο αυτοκίνητο του αρέσει, καθώς χωρίς αυτόν ίσως η ομάδα να μην είχε τις επιτυχίες που την έχουν κάνει και για φέτος το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν με τον 36χρονο Βρετανό σταρ, όπως στην περίπτωση που οδήγησε μία Ferrari LaFerrari.

H ηλεκτρική Taycan Turbo S διαθέτει δύο μοτέρ με συνδυαστική ισχύ μέχρι και 761 ίππους, σε λειτουργία overboost, ροπή που αγγίζει τα 1.050 Nm, μπαταρία ιόντων-λιθίου 93,4 kWh και εξωπραγματικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα).


Ροή ειδήσεων

Advertisement