Connect with us

Αθλητισμός

Τέτοιες εμφανίσεις φέρνουν την άνοδο

Published

on

Η Παναχαϊκή με ψυχή και πάθος και υπογραφή Αραβίδη νίκησε με 2-0 τον Λεβαδειακό και έπιασε την 3η θέση

 

Πίστη, πάθος και δύναμη έδειξαν οι «κοκκινόμαυροι» στο εντός έδρας παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής για την Σούπερ Λιγκ 2 επικρατώντας δίκαια του Λεβαδειακού με καθαρό σκορ 2-0.

Η αλήθεια είναι ότι οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής έδειχναν αυτό το πάθος από τις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας θέλοντας να αποδείξουν ότι είναι εδώ και μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο.

Η καλύτερη για φέτος εμφάνιση της Παναχαϊκής με άμυνα από «γρανίτη». Επιτέλους με καθαρό φορ τον Χρήστο Αραβίδη οι «κοκκινόμαυροι» πήραν μια τεράστια νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού και έπιασαν την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Εκτός από τις γνωστές απουσίες των Πλιάτσικα-Κουσκουνά, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, ήρθε και αυτή του Σταμόπουλου που ένιωσε ενοχλήσεις με τη θέση του να παίρνει ο Τσερούτι.

Από εκεί και πέρα στο αρχικό σχήμα στο κέντρο της άμυνας, μπήκε ο Πατάπης μαζί με τον Λαρέα, στη μεσαία γραμμή οι Μουστακόπουλος-Ανάκογλου-Γιούσης και την επιθετική τριάδα συνέθεταν οι Μπάτροβιτς-Τσερούτι-Αραβίδης που ήταν και ο προωθημένος.

Η πατρινή ομάδα μπήκε δυνατά, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8΄ όταν ο Τσερούτι έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έφυγε μονός του, πέρασε έναν αντίπαλο όμως το σουτ που έκανε, ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Στογιάνοβιτς. Ο Αργεντινός μπορούσε να σπάσει την μπάλα δεξιά ή αριστερά που ήταν οι Γιούσης-Μπάτροβιτς που περίμεναν την μπάλα.

Μετά την ευκαιρία της Παναχαϊκής, ο Λεβαδειακός αντέδρασε και ανέβηκε μπροστά, στο 12΄ έγινε απειλητικός με τον Πολέτο να μην προλαβαίνει για λίγο την μπαλιά του Νίλι καθώς ο Κολοβούρης βγήκε και μάζεψε.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, ο Λεβαδειακός είχε ένα καλό σουτ με τον Μύγα και δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι αγχώσαν τον αντίπαλο όταν μετά από σέντρα του Τσερούτι, η μπάλα πήγε στον Αραβίδη αλλά δεν έκανε καλά το γυριστό.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 17΄ με τον Νίλι να φεύγει γρήγορα και να κάνει το σουτ μέσα στην περιοχή αλλά ο Κολοβούρης έπεσε και μπλόκαρε.

Η συνέχεια ανήκε στην πατρινή ομάδα η οποία πίεσε πολύ τον αντίπαλο, μέσα σε τρία λεπτά είχε 2 ευκαιρίες με απευθείας εκτέλεση φάουλ όμως η μπάλα βρήκε στον τοίχο και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί.

Μετά το 25΄ έπεσε ο ρυθμός της αναμέτρησης, οι κοκκινόμαυροι είχαν μια ελαφριά πρωτοβουλία των κινήσεων όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις όπως στο 31΄ ο Νίκας βρέθηκε μόνος στην καρδιά της περιοχής αλλά σούταρε άουτ.

Οι παίκτες του Λεβαδειακού στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ανέβασαν στροφές, είχαν κερδίσει τη μάχη στη μεσαία γραμμή χάρη στους Νίκα-Νίλι και παίζοντας από τα δεξιά έψαχναν τρόπο για να σημειώσουν γκολ.

Oι παίκτες του Αντωνίου είχαν μια ακόμα καλή ευκαιρία στο 40΄ με το φάουλ του Δημόπουλου αλλά ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε ο Κολοβούρης ενώ στο 45΄ ο Κωστής έκανε σουτ στη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πήγε άουτ με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Στο β΄ ημίχρονο ο Λεβαδειακός έκανε δύο αλλαγές. Οι Μεχία-Νομό μπήκαν στις θέσεις των Δημόπουλου-Κωστή όμως το ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο Γιούσης μπήκε στην περιοχή και με ωραία ντρίπλα κέρδισε πεντακάθαρο πέναλτι στο 50΄. Στο επόμενο λεπτό ο Αραβίδης εκτέλεσε σωστά και έκανε το 1-0.

Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά την πατρινή ομάδα η οποία βγήκε μπροστά, και παίζοντας από τα δεξιά πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα με τον Αντωνίου να κάνει κίνηση τακτικής και να ρίχνει στο ματς τον Μπιανκόνι.

Από την άλλη ο Παπαδόπουλος έβαλε τον Μαρκοπουλιώτη στη θέση του Τσερούτι προκειμένου να βοηθήσει την άμυνα με την Παναχαϊκή να ανταποκρίνεται πολύ καλά ωστόσο φορτώθηκε με κάρτες (σε λίγα λεπτά δέχτηκαν κίτρινες οι Γιούσης, Μπάτροβιτς και Μαρκοπουλιώτης).

Όσο περνούσε ο χρόνος ο Λεβαδειακός κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, οι Μεχία-Μπιανκόνι είχαν βοηθήσει να βγουν μπροστά και να πιέζουν για την ισοφάριση όμως κόντρα στη ροή του αγώνα η Παναχαϊκή πέτυχε το 2-0.

Μετά από ωραία βαθιά μπαλιά του Γιούση, ο τελευταίος βρήκε τον Αποστολόπουλο και αυτός με ωραία σέντρα σημάδεψε τον αφύλακτο Αραβίδη που με κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 70΄.

Ο Αντωνίου έκανε τις τελευταίες κινήσεις, έριξε στο ματς τους Βηχό-Μαρίονο στις θέσεις των Νίκα με σκοπό να πιέσει αλλά χωρίς επιτυχία αφού μπορεί να είχε φλύαρη υπεροχή όμως μέχρι εκεί.

Ο Λεβαδειακός στο 80΄ είχε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, μετά από σέντρα ο Πολέτο έκανε το δυνατό σουτ αλλά πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Μαρκοπουλιώτης, η μπάλα πήγε στο Νίλι που έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Κολοβούρης.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν εύκολα το 2-0, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, πηδούσαν πιο ψηλά για τις κεφαλιές και δεν άφησαν περιθώρια για επικίνδυνες στιγμές μπροστά στην περιοχή του Κολοβούρη με το 2-0 να παραμένει.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, από πλευράς Παναχαϊκής μπήκαν οι Κόκκας και Μασούρας για να βοηθήσουν και πράγματι ήταν θετικοί στο διάστημα που αγωνίστηκαν με τον Λεβαδειακό να έχει αποδεχτεί την ήττα. Μετά από λίγο ο Νταούλας σφύριξε την λήξη με την πατρινή ομάδα να πανηγυρίζει τη νίκη.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Tσερούτι (59′ Μαρκοπουλιώτης), Λαρέα, Πατάπης, Γιούσης (88′ Μασούρας), Πάνος, Αραβίδης, Μουστακόπουλος, Ανάκογλου (88′ Κόκας), Μπάτροβιτς (81′ Μπρούς).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Αντωνίου): Στογιανόβιτς, Λιάγκας,  Δημόπουλος (46′ Ενομό), Μύγας, Παναγιώτου (74′ Βήχoς), Νίκας (74′ Μαρίνος), Καραχάλιος, Νίλι,  Κωστή (46′ Μεχία), Πολλέτο, Τζιώρας (57′ Μπιανκόνι).

 

Ελάχιστος κόσμος στις κερκίδες

Κάτι τα πολύ αυστηρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά την είσοδο κάτι το τσουχτερό κρύο, ελάχιστοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν χθες στις εξέδρες του γηπέδου της Αγυιάς.

Στο γήπεδο φυσικά ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Μπάρλος ο οποίος παρακολουθούσε όρθιος την εξέλιξη της αναμέτρησης μαζί με τους συνεργάτες του.

 

ΚΑΚΟΣ ΣΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χάρισε κόκκινες σε Καραχάλιο-Νίλι

Αν και στο α΄ ημίχρονο ο διαιτητής Ντάουλας (Δυτ. Αττικής) ήταν πολύ καλός, δυστυχώς στο β΄ ημίχρονο τα έχασε και έκανε αρκετά λάθη.

Στη φάση του πέναλτι σωστά έδωσε την παράβαση αφού ήταν ξεκάθαρη ανατροπή στον Γιούση όμως έκανε λάθη στη συνέχεια. Στις σφοδρές διαμαρτυρίες στη φάση του πέναλτι ο Καραχάλιος «κόλλησε» το μέτωπό του στο μέτωπο του διαιτητή ο οποίος αντί να του δείξει κόκκινη, τον τιμώρησε με κιτρίνη.

Νέο λάθος στη φάση του 82΄ όταν ο Νίλι πήγε και έσπρωξε βίαια τον Μπάτροβιτς που ήταν πεσμένος με αποτέλεσμα να υπάρξει κοκορομαχία και να μπουν στη μέση και άλλοι παίκτες.

Νε βάση τον κανονισμό, ο Νίλι έπρεπε να δει την κόκκινη κάρτα, ωστόσο ο ρέφερι του χαρίστηκε και έδειξε μόνο κίτρινη.

Οι βοηθοί Πλάκας-Οικονόμου του ίδιου συνδέσμου, είχαν καλή απόδοση και δεν έκαναν κάποιο λάθος.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement