Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία-Αριθμός-ρεκόρ στις νοσηλείες

Published

on

Η αχαϊκή πρωτεύουσα εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα με τον μεγαλύτερο αριθμό των νέων κρουσμάτων σε σχέση με άλλες περιοχές του νομού, ενώ μεγάλη είναι η διασπορά στην κοινότητα.

Η επέλαση της πανδημίας στην κοινότητα προκαλεί τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας της περιοχής μας. Χθες καταγράφηκε αριθμός – ρεκόρ στις νοσηλείες, οι οποίες έφθασαν τις 175 στο ΠΓΝΠ και στο ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» με την επιστημονική κοινότητα να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη και ανήσυχη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, χθες το απόγευμα η εικόνα στα νοσηλευτικά ιδρύματα είχε ως εξής:

– Στο ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» νοσηλεύονταν 83 ασθενείς στις Κλινικές Covid και 21 ασθενείς στην ΜΕΘ Κορωνοϊού, καθώς επίσης πέντε παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική του Ιδρύματος (εκ των οποίων 3 βρέφη, ένα 8χρονο κοριτσάκι που νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο και βρέθηκε θετικό, καθώς επίσης ο 6χρονος με τη νόσο καβασάκι που βγήκε από τη ΜΕΘ Παίδων).

– Στο ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 57 ασθενείς στην Κλινική Κορωνοϊού και άλλοι 9 στην ΜΕΘ Covid.
Η μεγάλη πίεση από την συρροή των περιστατικών με λοίμωξη Covid -19 επέβαλε το άνοιγμα και 5ης Κλινικής στο ΠΓΝΠ, όπως γράψαμε και χθες άλλωστε, ενώ τα νοσοκομεία και η 6η ΥΠΕ έχουν ήδη ετοιμάζει σχέδιο για να ανταποκριθούν σε αυτήν την πιεστική κατάσταση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement