Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: Έντονη ανησυχία στην Αχαΐα-Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας

Published

on

Ιδιαίτερα ανησυχητικοί παραμένουν οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοιού στην Αχαΐα, η οποία μετρά 123 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, από τις 3.073 που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα.

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί της κορύφωσης του τρίτου κύματος πανδημίας που βρισκόμαστε, ενώ ανησυχία προκαλεί η ολοένα και αυξανόμενη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας σε τοπικό επίπεδο.
Οι νοσηλείες στην Πάτρα παραμένουν σταθερά σε τριψήφιο αριθμό, χθες έφθασαν τις 191 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίον και στο ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας», εκ των οποίων οι 32 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη χθες το απόγευμα στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 90 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού, 21 στις ΜΕΘ Covid -19 και τρεις στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Αγιος Ανδρέας» 66 ασθενείς στις Κλινικές και 11 στην ΜΕΘ Κορωνοϊού. Ωστόσο, επειδή η πίεση εντείνεται τις νυχτερινές ώρες οπότε παρουσιάζεται συρροή περιστατικών στα Επείγοντα των Νοσοκομείων αναμένετο να αυξηθεί ο αριθμός.
Δύσκολη, επίσης, εκτιμάται ότι θα είναι η διπλή εφημερία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σήμερα και αύριο, γι’ αυτό και ήδη είναι ανοικτή για να υποδεχθεί ασθενείς η 5η Κλινική Covid αλλά και τα έξι επιπλέον κρεβάτια της ΜΕΘ Covid, σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο κ. Καρβέλης, καθώς μέλημά τους είναι να μην μείνει κανείς ασθενής χωρίς βοήθεια.
Η Πάτρα παραμένει η κύρια εστία που τροφοδοτεί τα νοσοκομεία με επιβεβαιωμένα περιστατικά, ενώ οι αριθμοί μαρτυρούν πως ο ιός καλπάζει…

Ροή ειδήσεων

Advertisement