Connect with us

Τοπική αγορά

MED FRIGO: Αξιόπιστα, Υπεύθυνα, Always Οn Time!

Published

on

Η MED FRIGO με έδρα τη Πάτρα, δραστηριοποιείται από το 1991 στην παροχή Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Food Logistics, Εθνικών & Διεθνών Μεταφορών Προϊόντων Ελεγχόμενης Θερμοκρασίας. Διαθέτει ψυχόμενες εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηγουμενίτσα. Μαζί με την θυγατρικής της, CARGO MED, που διαχειρίζεται τον ιδιόκτητο στόλο,  εξειδικεύεται στην εισαγωγή και εξαγωγή  τμηματικών και πλήρων φορτίων τροφίμων, Α’ Υλών και φαρμάκων  για την Ελληνική αγορά, από και προς όλη την Ευρώπη, σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας από -25ο έως +25ο C. Βάσει των στοιχείων της τελευταίας κλαδικής μελέτης του ICAP για την περίοδο 2015 – 2019, οι δύο εταιρείες μαζί, βρίσκονται σταθερά ανάμεσα στις 5 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Το 2020 ήταν σίγουρα μια χρονιά πρωτόγνωρων προκλήσεων

Αναμφίβολα, οι αλλαγές που έφερε η πανδημία   και οι επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν λόγω της διαφοροποίησης του ισοζυγίου εξαγωγών – εισαγωγών στις οδικές μεταφορές επηρέασαν και τον δικό μας τρόπο λειτουργίας. Με προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων, των συνεργατών και των πελατών της και με σκοπό να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, Α’ υλών και φαρμάκων, εφάρμοσε άμεσα, με την εκδήλωση της πανδημίας, όλα τα εσωτερικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης κρίσεων και τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες.

Αποτέλεσμα αυτών των μεθοδευμένων ενεργειών, ήταν η πιστοποίηση των διαδικασιών, που εφαρμόζει από την αρχή της πανδημίας, κατά του COVID 19, καθιστώντας την MED FRIGO την 1η Ελληνική εταιρεία Διεθνών Μεταφορών και Logistics που απέκτησε αντίστοιχη πιστοποίηση.

Η προσπάθεια αυτή αναγνωρίστηκε και στο ψηφιακό ερωτηματολόγιο ικανοποίησης   πελατών που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2020, όπου μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες σε ποσοστό 98% απάντησαν πως έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοση της εταιρείας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων  που δημιούργησε η πανδημία.

Η συνεχής εξέλιξη, οι επενδύσεις σε συστήματα και εξοπλισμό και η χρήση νέων, καινοτόμων τεχνολογιών είναι το κλειδί της επιτυχίας της .

  • To 2020 ολοκληρώθηκε η επέκταση των εγκαταστάσεων στην Ηγουμενίτσα, σε συνολικά 4.200 μ2 ψυχόμενους χώρους σε οικόπεδο 18.000 μ2 , ενώ αποκτήθηκαν επιπλέον 18.000μ2 σε γειτονική έκταση για μελλοντικές επενδύσεις. Ταυτόχρονα εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά πανελς ισχύος 100kw, καθιστώντας την εγκατάσταση πλήρως αυτόνομή σε ηλεκτρική ενέργεια με μηδενικές εκπομπές άνθρακος . Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στον κόμβο Βασιλικών, με άμεση πρόσβαση στην Εγνατία οδό και σε απόσταση 10 χλμ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η MED FRIGO βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις πιο υγιείς και εύρωστες εταιρίες και οργανισμούς της Ελληνικής Οικονομίας που διακρίνονται για το κύρος και την αξιοπιστία τους.

  • Η CARGO MEDεφαρμόζοντας με συνέπεια τη στρατηγική της για αναβάθμιση και επέκτασης του στόλου, αύξησε τα ιδιόκτητα μέσα  σε 65ενεργειακά και περιβαλλοντικά σύγχρονα φορτηγά – Euro 6, με τη πρόσφατη επένδυση σε επιπλέον 6 φορτηγά και θαλάμους.
  • Μέσα από τις διαδικασίες του συστήματος διαχείρισης ποιότητας, η MED FRIGO συνέχισε να ενθαρρύνει και τους συνεργάτες της στην αναβάθμιση των μέσων, στα υψηλότερα στάνταρντ, με στόχο τη συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
  • Με στόχο το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών να φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα, η εταιρεία προχώρησε στην εφαρμογή συστήματος διαχείρισης πελατών- CRMδιασφαλίζοντας την αμεσότητα στην επικοινωνία, την ταχύτητα στην υποβολή προσφορών,  την καταγραφή  και επίλυση τυχόν προβλημάτων και την χαρτογράφηση απαιτήσεων για πρόσθετες υπηρεσίες.
  • Το 2020 αναπτύχθηκαν ηλεκτρονικές συνδέσειςμε όλους τους πελάτες στους οποίους παρέχει υπηρεσίες Logistics, προχωρώντας ένα ακόμα βήμα προς την ολοκληρωμένη ψηφιακή διαχείριση των παραγγελιών, των αποθεμάτων και του ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων. Η ανταλλαγή των απαιτούμενων πληροφοριών γίνεται μέσω Web Services, μία ευέλικτη πλατφόρμα, που ελαχιστοποιεί το κόστος και τον χρόνο διασύνδεσης με τα συστήματα των πελατών.

Η MED FRIGO με αριθμούς

600 Σημεία παράδοσης σε 14 χώρες
270 Εργαζόμενοι
4 Κέντρα Logistics στην Ελλάδα
16.000 τ.μ. Εγκαταστάσεις ελεγχόμενης θερμοκρασίας
> 200 Φορτηγά ψυγεία
> 200 Εβδομαδιαίες φορτώσεις Ελλάδα – Ευρώπη
> 95.000 Αποστολές ανά έτος στην Ευρώπη

«Δεν είναι τυχαίο το ότι η MED FRIGO βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες επιλογές των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και προσκαλείται σε νέα διεθνή tenders»  

  • Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των διεθνών μεταφορών για μεγαλύτερη ακρίβεια και διαφάνεια στη ροή της πληροφορίας, εξάλειψη της γραφειοκρατίας, επιτάχυνση της διαδικασίας τιμολόγησης, μείωσης του λειτουργικού κόστους, ελαχιστοποίηση χρήσης έντυπων εγγράφων και την ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, η εταιρεία προχώρησε στην ψηφιοποίηση των Διεθνών Φορτωτικών Εγγράφων –  εντάσσοντας το e CMR στις διαδικασίες της. Η MED FRIGOως πρωτοπόρος σε συστήματα και διαδικασίες, συμπληρώνει και εκδίδει  έντυπα CMR από το 1999. Το 2003 προχώρησε στην μηχανογραφημένη έκδοση τους μέσω λογιστικής εφαρμογής.

Το 2021, βραβεύτηκε για τη συνεισφορά της στη Ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, όντας η 1η ελληνική εταιρεία διεθνών μεταφορών και Logistics που εφάρμοσε διαδικασίες ψηφιακής φορτωτικής, eCMR, στη οδική μεταφορά προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας από την Ευρώπη στην Ελλάδα και αντίστροφα.

H MED FRIGO συνεχίζει την αποστολή της με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους της, τους συνεργάτες και στην κοινωνία. Παρέχει ολοκληρωμένες, καινοτόμες λύσεις σε θέματα Διεθνών Μεταφορών & Logistics σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας,  24/7/365, διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, που της επιτρέπουν να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

 

Αξιόπιστα, Υπεύθυνα, Always Οn Time!

Ροή ειδήσεων

Advertisement