Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φίλε Κώστα καλό παράδεισο-Aποχαιρετισμός στον Κώστα Ζαρονίκα

Published

on

Ένας ιδιαίτερα καλοσυνάτος συμπολίτης με τη στόφα της προσφοράς χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις που μπήκε μπροστάρης μαζί με πολλούς εργαζόμενους σε δύσκολες ώρες για η διάσωση της πάλαι ποτέ κραταιάς όσο και ιστορικής εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ» έφυγε πρόωρα για την αιωνιότητα.

Ο λόγος για τον φίλο Κώστα Ζαρονίκα τον μαθηματικό, που «επιστρατεύτηκε» ν’ αναλάβει το δύσκολο έργο του υπεύθυνου διαχειριστή της ΕΠΕ την οποία συνέστησαν εργαζόμενοι τη δεκαετία του ’80 μετά την αποχώρηση του εκδότη Τάκη Κωνσταντινόπουλου. Μια Εταιρεία

Περιορισμένης Ευθύνης, προκειμένου να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας μέχρις ότου μεταβιβαστεί στην οικογένεια του συμπολίτη επιχειρηματία Γ. Βέργου και μετέπειτα στον συνάδελφο δημοσιογράφο Ανδρέα Χριστόπουλο.
Όλα αυτά έγιναν βέβαια με την πολύτιμη συμβολή του αείμνηστου άλλοτε νομικού συμβούλου της ΕΣΗΕΠΗΝ Δημ. Ζηνόζη και του νομικού συμβούλου των Τεχνικών Τύπου Σπύρου Καραχάλιου.

Ο Κώστας σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για την «ΗΜΕΡΑ» κλήθηκε πολλές φορές να «τετραγωνίσει τον κύκλο», προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, αψηφώντας πολλές φορές τις εκ του νόμου ενδεχόμενες συνέπειες για παράτολμες ενέργειές του.

Ο πολυαγαπημένος συνάδελφος με την στωικότητα που τον διέκρινε την πραότητα του χαρακτήρα του, το αστείρευτο χαμόγελό του, αλλά και την αταλάντευτη αποφασιστικότητά του, κατόρθωσε με τη συμβολή των συναδέλφων του να συνεχιστεί η πορεία της «Ημέρας» παραμερίζοντας «λαιστρυγόνες και κύκλωπες» που την απειλούσαν. Εκείνη η ηρωική προσπάθεια πράγματι δικαιώθηκε.

Δυστυχώς όμως αργότερα η ζωή δεν στάθηκε γενναιόδωρη μαζί του, καθώς ο Κώστας πέρασε πολύ δύσκολα με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και έχασε τη μάχη που καρτερικά έδινε τα τελευταία χρόνια βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσους τον γνώριζαν.

Στα παιδιά του και στους δικούς του ανθρώπους θερμά συλλυπητήρια και να θυμούνται με αγάπη τον Κώστα όπως θα τον θυμόμαστε όλοι όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΕΒΑΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement