Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Πατρινός πολίστας του Ολυμπιακού Χρ. Κολόμβος μιλά στη «Γ» για Τουρκία, Ολυμπιακούς Αγώνες και ΝΟΠ

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Πρόκειται για τον δεύτερο Πατρινό αθλητή (ο άλλος είναι η κολυμβήτρια Νόρα Δράκου) που έχει κλειδώσει την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και για έναν από τους καλύτερους Έλληνες πολίστες.

Ο λόγος για τον Χριστόδουλο Κολόμβο ο οποίος μετά από 4 χρόνια στην Τουρκία με το σκουφάκι της ΕΝΚΑ, πρόσφατα επέστρεψε στην χώρα μας και συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για τα τρία επόμενα χρόνια.
Ο Πατρινός πολίστας από την Χαλκίδα, όπου κάνει προετοιμασία με την Εθνική ομάδα πόλο, μίλησε στη «Γ» και σχολίασε την παραμονή του στην Τουρκία, τον Ολυμπιακό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και το σενάριο να κλείσει την καριέρα του στον ΝΟΠ από τον οποίο άλλωστε ξεκίνησε αυτή την σπουδαία καριέρα…

-Μετά από 4 χρόνια στην Τουρκία επέστρεψες στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Τι έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου;
Χ.Κ.: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την παραμονή μου στην Τουρκία, ολοκλήρωσα το τετραετές συμβόλαιο στην ΕΝΚΑ, η ομάδα ήταν σωστή και τυπική απέναντί μου σε ό,τι συμφωνήσαμε. Από εκεί και πέρα πέρασα πολύ ωραία, η ζωή στην Κωνσταντινούπολη ήταν πολύ όμορφη, μιλάμε για πανέμορφη πόλη που έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δεν έχω κανένα παράπονο. Όσον αφορά στο τι έπαιξε ρόλο για την απόφασή μου, ήμουν τόσα χρόνια στην Τουρκία, είχα βαλτώσει κάπου και τότε ήρθε η πολύ καλή πρόταση από Ολυμπιακό και τα υπόλοιπα έγιναν γρήγορα».
– Θεωρείς σωστή την απόφασή σου να φύγεις πριν από 4 χρόνια για το εξωτερικό;
Χ.Κ.: «Ναι, εκτιμώ πως ήταν σωστή η απόφασή μου να φύγω. Η ΕΝΚΑ ήταν μια πολύ καλή εμπειρία που με βοήθησε ποικιλοτρόπως, όμως από εκεί και πέρα ήμουν για τέσσερα χρόνια σε μια ξένη χώρα και πιστεύω πως ήταν αρκετά. Έτσι από την στιγμή που μίλησα με τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του που έδειξε πόσο πολύ με θέλει, και επιπλέον και εγώ σκεφτόμουν την επιστροφή μου στη Ελλάδα, το όλο θέμα έδεσε και έτσι επήλθε συμφωνία.
– Ποιες είναι οι βασικές διαφορές στο άθλημα στην Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα;
Χ.Κ.: «Η αλήθεια είναι πως το επίπεδο στο αγωνιστικό κομμάτι στην Τουρκία είναι πιο χαμηλό σε σχέση με την Ελλάδα. Στη γειτονική χώρα λειτουργεί λίγο πιο ερασιτεχνικά. Στην Ελλάδα ειδικά στην Α1 Εθνική υπάρχει επαγγελματισμός, δουλεύουμε με διαφορετική τεχνογνωσία, όμως τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία υπάρχει ανοδική πορεία. Τόσο η ΕΝΚΑ όσο και η Γαλατασαράι κάνουν σημαντικές επενδύσεις και μαζί με την προσπάθεια της ομοσπονδίας έχουν ανεβάσει το επίπεδο με στόχο να κλείσει η ψαλίδα με τα άλλα πρωταθλήματα».
– Για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα συμμετάσχεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική ομάδα. Πώς νιώθεις;
Χ.Κ.: «Δεν το συζητάμε! Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά και προσμονή γι’ αυτή τη συμμετοχή με τη χαρά μάλιστα να είναι διπλή, γιατί βλέπουμε πως θα γίνουν οι Ολυμπιακοί μετά από τόσες συζητήσεις και κόντρα σε όλο αυτό το κλίμα ανασφάλειας που είχε δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας. Πλέον οι αγώνες θα γίνουν, είμαστε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας, είναι το όνειρο κάθε αθλητή, ο στόχος είναι πολύ μεγάλος, αλλά πάνω από όλα η προσμονή που έχω εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου είναι μεγάλη για να ζήσουμε αυτή τη γιορτή. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν την υπέρτατη τιμή για ένα αθλητή, ειδικά στο άθλημά μας. Αυτή τη φορά το περίμενα 5 χρόνια μετά την αναβολή του ’20. Όλων το μυαλό είναι εκεί και φυσικά θέλουμε να πετύχουμε μια σπουδαία διάκριση. Η Εθνική ομάδα δεν έχει πάρει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, αυτός είναι ένας κρυφός στόχος και η αλήθεια είναι πως θέλουμε πολύ ένα μετάλλιο, αλλά δεν είναι εύκολο.
Βέβαια αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να δουλέψουμε, καθώς είμαστε σε φάση προετοιμασίας όπου δουλεύουμε πολύ μαζί με όλα τα παιδιά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά γιατί έτσι πιστεύω πως θα είμαστε και ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Πρώτος στόχος να βγούμε πρώτοι στον όμιλό μας και να έχουμε μια καλή θέση για το παιχνίδι χιαστί, το οποίο θα σε πάει στην τετράδα και εκεί θα τα δώσουμε όλα».
– Είναι στο πίσω μέρος του μυαλού σου να επιστρέψεις κάποια στιγμή στον ΝΟΠ για να κλείσεις την καριέρα σου;
Χ.Κ.: «Κοίταξε, δεν το έχω σκεφτεί! Αυτή τη στιγμή έχω κλείσει τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, νιώθω καλά και θα ήθελα να παίξω ανταγωνιστικό πόλο σε υψηλό επίπεδο. Φυσικά η αγάπη μου για την Πάτρα και τον ΝΟΠ παραμένει, αλλά ακόμα είναι νωρίς και τότε θα δούμε τι και πώς. Από την άλλη, γιατί όχι; Δεν είμαι αρνητικός να παίξω μια τελευταία χρόνια πόλο και να κλείσω την καριέρα μου με το σκουφάκι του ιστορικού ΝΟΠ».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement