Connect with us

Αθλητισμός

«Περιμένουμε πώς και πώς την επιστροφή των φιλάθλων»

Published

on

Ο Αχαιός Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος που αποτέλεσε από τα βασικά «γρανάζια» της ανόδου της Μαύρης Θύελλας στη Σούπερ Λιγκ 2 μιλάει στη «Γ»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

email: [email protected]

 

Η Καλαμάτα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Football League μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου από την αρχή είχε στόχο την άνοδο και στην Πορταριά, όπου έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, δούλεψε πολύ σκληρά για να τα καταφέρει και τελικά να πάρει την πολυπόθητη άνοδο.

Σημείωσε 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες ενώ είχε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί μόλις 7 γκολ, που ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας. Ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της Καλαμάτας ήταν ο Αχαιός Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος.

Ο 25χρονος άσος ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα σε ηλικία 15 ετών από την ομάδα του Παναιτωλικού στην οποία ύστερα από λίγα χρόνια έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο. Εν συνεχεία ο έμπειρος άσος, για προσωπικούς λόγους, αποχώρησε από την ομάδα του Αγρινίου και για ένα μικρό χρονικό διάστημα μεταγράφηκε στην ομάδα της Αχαϊκής (είχαν τελειώσει οι μεταγραφές) και την επόμενη χρονιά φόρεσε την φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Ο επόμενος σταθμός του ήταν και πάλι στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και στην ομάδα της Σπάρτης ενώ μετέπειτα βρέθηκε στο νησί των Ιπποτών έτσι ώστε να βοηθήσει τον Ιάλυσο με τον οποίο και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Έχοντας δείξει καλά στοιχεία, η Καλαμάτα τον ενέταξε στο ρόστερ της και όπως αποδείχθηκε στο τέλος ήταν μία από τις καλύτερες μεταγραφές της Μαύρης Θύελλας.

Ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος στην δεύτερη χρονιά του ήταν ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών και από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Στο φετινό πρωτάθλημα ο Αχαιός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε 16 αναμετρήσεις και σε όλα βασικός χωρίς να αντικατασταθεί. Είχε μια ασίστ την 3η αγωνιστική και ήταν από τους σταθερότερους παίκτες της Μαύρης Θύελλας.

Η πορεία του στην Καλαμάτα έκανε την διοίκηση να ανανεώσει το συμβόλαιό του για δύο ακόμα χρόνια σε μια δύσκολη και απαιτητική σεζόν στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Η «Γ» επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο κάνοντας μια συζήτηση μαζί του εφ’ όλης της ύλης.

 

«Γ»: Ο στόχος επετεύχθη και η Καλαμάτα ύστερα από χρόνια επιστρέφει στην Σούπερ Λιγκ 2. Ποιο το μυστικό σας;

Π.Κ.: «Το μυστικό επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά απόλη την ομάδα. Επίσης, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι μετά από τόσο αντίξοες συνθήκες λόγω covid παραμείναμε μια οικογένεια».

 

«Γ»: Όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την αγωνιστική τακτική της ομάδας. Τι θεωρείς ότι λειτούργησε σωστά για να επιτευχθεί αυτό;

Π.Κ.: «Σωστά, μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια. Καταφέραμε και είχαμε την καλύτερη άμυνα και επίθεση στον όμιλό μας. Επίσης, πραγματοποιήσαμε κάτι πολύ δύσκολο, όπως να κρατήσουμε το μηδέν στα εντός έδρας παιχνίδια πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο ακόμα και για ομάδες Α’ Εθνικής. Αυτό οφείλεται στην πολύ καλή ομοιογένεια που είχαμε, ποδοσφαιριστές και τεχνικό team. Η ομάδα μας φέτος είχε το καλύτερο ρόστερ σε ολόκληρη την Football League».

 

«Γ»: Στο τεχνικό τιμ συμμετείχαν και δύο Πατρινοί, ο βοηθός προπονητή Μιχάλης Κοντογιάννης και ο προπονητής τερματοφυλάκων Τάσος Γιαλουρής. Ποια ήταν η συμβολή τους;

Π.Κ.: «Πολύ σημαντική η συμβολή τους. Όπως ανέφερα και παραπάνω, υπήρχε άψογη συνεργασία γι’ αυτό και βγήκαμε πρωταθλητές. Αλλά πάνω απ’ όλα βοήθησαν πολύ με το ήθος και τις γνώσεις τους».

 

«Γ»: Ήσουν ένας εκ των αρχηγών της ομάδας. Αυτό πόσο μπορεί να σε άγχωσε;

 Π.Κ.: «Το να είσαι αρχηγός στη Μαύρη Θύελλα με τέτοια ιστορία και τόσο βαριά φανέλα σε αγχώνει όπως και να έχει. Πιστεύω ότι κατάφερα να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τόσο του προπονητή μου και της διοίκησης όσο και του κόσμου της ομάδας».

 

«Γ»: Το νέο πρωτάθλημα, όπως όλα δείχνουν, θα έχει διαφορετική δομή σε ό,τι αφορά και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν, αλλά και τις δεύτερες ομάδες των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1. Πώς το κρίνεις;

Π.Κ.: «Με το νέο νομοσχέδιο του κ. Αυγενάκη, το οποίο αναγκάζει τις ομάδες να έχουν υψηλό μετοχικό κεφάλαιο και εγγυητική, πιστεύω πως θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα με τις δεύτερες ομάδες των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1 θα είναι άκρως συναρπαστικό».

 

«Γ»: Η χρονιά που τελείωσε ήταν μια ακόμα με ιδιαιτερότητες λόγω πανδημίας και απουσίας φιλάθλων στα γήπεδα. Πώς επηρεάζεται ένας ποδοσφαιριστής παίζοντας σε άδειες κερκίδες;

 Π.Κ.: «Πρωτόγνωρο συναίσθημα σε όλο τον κόσμο αυτό που συμβαίνει. Οι ποδοσφαιριστές έχουν ανάγκη τον κόσμο στο γήπεδο και ιδιαίτερα μεγάλες ομάδες όπως η Μαύρη Θύελλα για την οποία ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης της».

 

«Γ»: Η Καλαμάτα, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει χιλιάδες φανατικούς οπαδούς σε όλη την επικράτεια, αλλά και εκτός συνόρων. Με τα νέα μέτρα που ισχύουν, εκτός απροόπτου, θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων την προσεχή χρονιά. Πόσο θετικό το θεωρείς αυτό;

Π.Κ: «Περιμένουμε πώς και πώς την επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο. Πράγμα που θα μας δώσει ώθηση και ψυχολογία σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν την απήχηση που έχει η Μαύρη Θύελλα στον κόσμο εντός και εκτός Ελλάδας».

Ο Κωνσταντινόπουλος σε προσπάθειά του στο θεσμό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό

Ο Αχαιός ποδοσφαιριστής με το Κύπελλο του πρωταθλητή

Ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Καλαμάτα μέχρι το 2023

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement