Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γαλλική «απόβαση» στην Πάτρα-Στο λιμάνι έφτασε χθες η πυροσβεστική δύναμη που θα συνδράμει στις φωτιές της Αρκαδίας

Published

on

Απόβαση στην Πάτρα έκαναν χθες πάνω από 100 Γάλλοι πυροσβέστες με 41 συνολικά οχήματα, προκειμένου να αναχωρήσουν με προορισμό τα πύρινα μέτωπα της Αρκαδίας, ενισχύοντας τις ελληνικές και τσέχικες δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στην περιοχή

Οι 106, για την ακρίβεια, Γάλλοι πυροσβέστες έφθασαν κατά δύο ομάδες, με διαφορά λίγων ωρών, στο λιμάνι της Πάτρας και ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους που είχαν φθάσει στην χώρα και επιχειρούσαν στα πύρινα μέτωπα της Πάρνηθας από τις προηγούμενες μέρες
Η πρώτη ομάδα των Γάλλων πυροσβεστών έφθασε χθες το μεσημέρι από την Ιταλία στο λιμάνι της Πάτρας και κατευθύνθηκε συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στη νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών στο ύψος των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αχαΐας.
Η δεύτερη ομάδα της Γαλλικής δύναμης έφθασε στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι της Πάτρας. Παρόντες ήσαν ο Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Δημήτριος Κυριακουλόπουλος και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Νικόλαος Ματούλας, καθώς επίσης και ο κεντρικός πράκτορας του Ομίλου Γκριμάλντι στην Πάτρα, Αντώνης Κουνάβης.
Ο κ. Κουνάβης σε δηλώσεις του επισήμανε πως «ο Όμιλος Grimaldi άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και της πολιτικής προστασίας για τη μεταφορά της γαλλικής πυροσβεστικής δύναμης στη χώρα μας προκειμένου να συνδράμουν στο ιδιαίτερα δύσκολο έργο των πυροσβεστών σ την κατάσβεση των πυρκαγιών, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής κίνησης.»

Ροή ειδήσεων

Advertisement